2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 20:10

Obama óvatoskodása miatt nem bukott meg az Aszad-rezsim?

2016. április 5., kedd 08:00, frissítve: csütörtök 11:10

Egy volt amerikai hírszerző szerint csak azért nem bukott meg az Azsad-rezsim Szíriában, mert Barack Obama túl óvatos.

Barack Obama ötvenszer vétózta meg a CIA terveit a szíriai elnök megbuktatására – állítja egy a terven dolgozó volt amerikai hírszerző. A brit Telegraph cikke Douglas La Ux egy amerikai tv-nek adott interjúját idézi, amelyben azt állítja, hogy mindegyik terv kivitelezhető volt, az elnök ennek ellenére lesöpörte őket az asztalról. A CIA nem erősítette meg egykori alkalmazottja állításait.

Két és félezer milliárd dolláros veszteséget okozhat a klímaváltozás a világnak, derült ki egy brit kutatók által készített jelentésből, amelyet a Guardian idéz. Ez ráadásul csak az óvatosabb becslés. A legrosszabb forgatókönyv huszonnégyezer milliárd dolláros pénzügyi kárt jelez előre, ami összeroppantaná a globális gazdaságot. A kutatók szerint amennyiben sikerül két Celsius-fok alatt tartani a hőmérséklet-emelkedés, az anyagi kár 300 milliárd dollárral csökkenthető lenne.

Nem hajlandók muszlim fejkendőt viselni az Air France légiutas-kísérői az iráni fővárosban, annak ellenére, hogy a perzsa államban ezt törvény írja elő – írja a Reuters. A szakszervezetek tiltakozása a vallási szimbólum kötelező viselete ellen, ezért tárgyalást kezdeményeztek a légitársaság vezetésével. Az Air France végül engedett, így mostantól a fejkendőt elutasító alkalmazottaknak nem kell a Teheránba tartó járatokon dolgozniuk.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!