2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Obama óva intette Harry herceget

Hír TV

2017. december 27., szerda 15:15, frissítve: szerda 16:13

Veszélyekkel jár a közösségi média felelőtlen használata, jelentette ki Barack Obama a brit trónörökösnek, Harry hercegnek adott interjújában. A volt amerikai elnök szerint fennáll a veszély, hogy egyesek csak olyan tartalmakat hallgatnak meg, amelyek saját részrehajló nézeteiket igazolják, ez pedig szétszakíthatja a társadalmat. A BBC-nél már hagyomány, hogy a karácsony utáni első nap hírmagazinját ismert közéleti személyiségek szerkesztik.

Barack Obama többre tartja a Titanic című filmet a Több mint testőrnél, ha teheti, inkább moziba megy, és nem bowlingozni, valamint szereti a jó hamburgereket. Ez is kiderült abból az interjúból, amit a brit trónörökös, Harry herceg készített a volt amerikai elnökkel a BBC egyik műsorában.

Emellett persze komolyabb témákról is szó esett: Obama szerint az Egyesült Államok nem változott meg alapvetően Donald Trump elnöksége óta. Hozzátette: az új elnök beiktatása során arra gondolt, hogy mennyi munkát kellene még elvégezni, és amiatt aggódott, hogy miként halad majd előre az ország.

A volt elnök egyúttal a közösségi média kihívásaira is figyelmeztetett: szerinte fennáll a veszély, hogy az egyoldalú kommunikáció szétforgácsolja a társadalmat. Félő, hogy egyesek elvetik a tényeket, és csak olyan tartalmakat hallgatnak meg, amelyek saját részrehajló nézeteiket igazolják. Szerinte a közösségi médiában úgy kellene különböző véleményeknek megjelenni, hogy az ne vezessen a társadalom balkanizálódásához.

Harry herceg persze nemcsak kérdezett, hanem válaszolt is. Feladatának tartja például, hogy ráirányítsa a figyelmet bizonyos télmákra, és így segítse a társadalmi változást. A programban szó esett például a fiatalkori bűnözésről éppúgy, mint a klímaváltozásról.

„Nyilvánvalóan nem folyhatok bele a politikába. Remélem azonban, hogy azok az emberek, akik otthon, az autójukban vagy bárhol hallgatnak engem, elgondolkoznak azokon a témákon, amiket vitapontoknak választottam” – fogalmazott a brit trónörökös.

Harry herceg a közelmúltban magánélete miatt került az újságok címlapjára: eljegyezte ugyanis Meghan Markle amerikai színésznőt. Az esküvőt május 19-én tartják Windsor ősi királyi rezidenciájának Szent György-kápolnájában. Az még kérdéses, hogy Obama ott lesz-e a partin.

„Nos, ezt nem tudom. Még nem állítottuk össze a meghívottak listáját. Ki tudja, hogy rajta lesz-e vagy sem. Nem akarom lelőni a meglepetést” – mondta Harry herceg.

Az amerikai menyasszony egyébként már a brit királyi családdal ünnepelte a karácsonyt: II. Erzsébet királynővel és férjével, Fülöp herceggel együtt jelen volt a hagyományos közös templomlátogatáson.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!