2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Obama: Az iszlám lezüllesztőivel állunk harcban

2015. február 19., csütörtök 09:55, frissítve: csütörtök 10:08

Egyetlen vallás sem felelős a terrorizmusért, az Egyesült Államok az iszlám lezüllesztőivel áll háborúban – jelentette ki az Egyetlen vallás sem felelős a terrorizmusért, az Egyesült Államok az iszlám lezüllesztőivel áll háborúban – jelentette ki az amerikai elnök. Barack Obama ugyanakkor azt hangoztatta: az USA kötelessége, hogy fellépjen az Iszlám Állam ellen.elnök.

Több mint hatvan ország képviselője jelent meg Washingtonban, a Fehér Házban a szélsőségek előretöréséről tartottak a konferenciát. A résztvevők megállapították: a vallási fundamentalisták nem beszélhetnek egymilliárd muszlim nevében. Az amerikai elnök felszólalásban hangoztatta egyetlen vallás sem felelős a terrorizmusért. „Ezek nem vallási vezetők, hanem terroristák. És mi nem az iszlám vallással vagyunk háborúban, hanem azokkal, akik kiforgatják az iszlámot” – fogalmazott Barack Obama.

Barack Obama közölte, hogy az Egyesült Államokban senki sem válhat célponttá a hite miatt. Az amerikai elnök a konferenciáról azonban üzent az amerikai muszlim közösségeknek is: sürgette őket, hogy lépjenek fel határozottabban a szélsőségesek ellen. Obama felhívta a figyelmet arra, hogy az Iszlám Állam nem csak az idegeneket gyilkolja le. „Az Iszlám Állam által meggyilkolt muszlimok száma többszöröse a nem muszlim áldozatokénak” – mondta az amerikai elnök.


Obama szerint azonban a katonai erő önmagában nem győzheti le a terrorizmust, ezért van szükség nemzetközi összefogásra. Amerika vezetője hangsúlyozta: a probléma kezeléséhez több demokráciára, jogállamiságra és egyenlő elbánásra van szükség.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!