2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

Nincs bizonyíték rá, hogy az eltűnt tengeralattjáró jelzett

Hír TV

2017. november 19., vasárnap 20:45, frissítve: hétfő 08:13

Nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy az eltűnt tengeralattjáró adta le a szombaton észlelt műholdas hívásokat – közölte az argentin hadsereg. A tengeralattjáró több mint 400 kilométerre volt az argentin partoktól szerda reggel, amikor elvesztették vele a kapcsolatot. A fedélzetén 44 fő tartózkodik.

A San Juan tengeralattjáró épp egy rutinbevetésen volt, több mint 400 kilométerre hajózott a partoktól, 44 fős személyzettel a fedélzetén, amikor megszakadt vele a kommunikáció. A tengeralattjáró felkutatására nemzetközi akció indult.

„Hivatalos felajánlást kaptunk Chilétől, Brazíliától, Perutól, az Egyesült Államoktól, Nagy-Britanniától és Dél-Afrikától. Rendelkezésünkre állnak a kereséshez szükséges erőforrások” – tájékoztatott Enrique Balbi, az argentin haditengerészet szóvivője. 

A helyi hatóságok feltételezik, hogy áramkimaradás lehetett a hajón, ez okozza a kommunikációs problémákat.

„Egyelőre nem sikerült felvenni a kapcsolatot a tengeralattjáróval. Fokozzuk a keresés intenzitását. Elsősorban a tengerfenékre koncentrálunk, a vizsgált terület 80 százalékát már átkutattuk” – tájékoztatott Gabriel Gonzalez, a Mar de Plata tengerészeti bázis vezetője. 

A haditengerészet előírásai szerint a tengeralattjáróknak azonnal a felszínre kell emelkedniük a kommunikáció megszakadása esetén. Azt nem tudni, hogy a San Juan miért nem tett ennek eleget.

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!