2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Netanjahu bekeményít a Hamásszal szemben

Hír TV

2018. július 10., kedd 08:17, frissítve: kedd 08:17

Izrael bekeményít a radikális iszlamista Hamásszal szemben. Nagy dózisban került a brit pár szervezetébe a novicsok idegméregből. Külföldi lapszemle.

Bekeményít Netanjahu a Hamásszal szemben – írja az izraeli Háárec. A lap szerint az izraeli miniszterelnök kezdeményezésére lezárják az övezetbe irányuló teljes kereskedelmi forgalmat, a humanitárius szállítmányokon kívül semmit nem engednek át izraeli oldalról. Korlátozzák a halászati tevékenységet is Gáza partjainál. Az intézkedésekre azután került sor, hogy Gázából hetek óta száz égő, vagy apróbb bombát hordozó sárkányrepülőt eregetnek át a palesztinok, melyek miatt már több ezer hektárnyi termés leégett Izraelben. A Hamász embertelennek nevezte az intézkedéseket.

Nagy mennyiségben volt jelen a Novicsok nevű idegméreg annak a 44 éves brit nőnek a szervezetében, aki hétfőn belehalt a mérgezésbe. A háromgyerekes nő kilenc nappal azután halt meg, hogy június 30-án rosszul lett. Élettársa még életben van, de a kórház szerint kritikus az állapota. A rendőrség még mindig keresi az a tárolót, amin keresztül a mérgezés történhetett. A brit védelmi miniszter szerint egyértelmű, hogy Oroszország támadást hajtott végre brit területen brit állampolgárok ellen. A Kreml szóvivője abszurdnak nevezte a vádakat.

A cél az ország újjáépítése – mondta Bashar el-Asszad szír elnök hétfőn. A hét év polgárháború után még mindig az ország élén kitartó államfő hozzátette, hogy legalább ennyire fontos lesz a terrorizmus elleni harc is. Az elnök bejelentette azt is, dolgozik majd azon, hogy hazatérhessenek a terrorizmus elől elmenekült százezrek. A nyugati hatalmak viszont már korábban jelezték, nem nyújtanak pénzügyi támogatást az újjáépítéshez, amennyiben az nem jár politikai átalakulással és Asszad távozásával.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!