2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 12:55

Nemzeti konszenzust ígérnek a bevándorlás szigorításáról

2015. május 1., péntek 12:05, frissítve: péntek 12:17

Nemzeti konszenzus Nagy-Britanniában a bevándorlás szigorításáról – ezt ígérte ugyanis a kormányzó brit Konzervatív Párt és az ellenzéki Munkáspárt vezetője is a tegnap esti utolsó tv-vitán. A szigetországban jövő csütörtökön tartanak parlamenti választásokat.

A kormányzó konzervatív miniszterelnök megismételte, hogy tovább szigorítanak az unióból érkező munkavállalókat érintő jogszabályokon. A terveik szerint 4 éves folyamatos munkavégzés után lehetne csak munkanélküli-ellátásért folyamodni, aki pedig fél évig nem talál munkát, azt hazaküldenék. David Cameron kitartott az unióról szóló referendum mellett is. „Szerintem a brit emberek megérdemlik, hogy legyen népszavazás arról, hogy egy megreformált Európai Unióban maradjunk, vagy lépjünk ki. Nem vezetek olyan kormányt, amelyik nem ígéri ezt meg” – mondta a brit kormányfő.

A munkáspárt kormányfőjelöltje két évig nem adná meg a szociális juttatások lehetőségét az uniós munkavállalóknak, és előírná az angol nyelvtudást azoknak, akik a szigetországban akarnak letelepedni és dolgozni. Felmérések szerint Skóciában a függetlenség párti Skót Nemzeti Párt szerzi meg összes képviselői helyet, a munkáspárt kárára. Korábban a skót miniszterelnök többször is egyezkedett volna, hogy megakadályozzák a toryk újabb kormányalakítását. De ezt Miliband ezúttal is elutasította. „Hadd tegyem világossá. Nem egyezkedünk a skót nemzeti párttal. Nem lépünk velük koalícióra. Nem kötünk velük megállapodást. Ha ezen múlik, nem lépünk kormányra” – mondta az ellenzéki vezető.

Az öt évvel ezelőtt kormányra került liberális-demokraták vezetőjét a gazdasági kérdések mellett a koalíciókötésről is kérdezték. Nick Clegg ehhez most feltételül szabná, hogy több pénz jusson az oktatásra.

A The Guardian, baloldali napilap gyors felmérése szerint a választók 44 százaléka Cameron teljesítményét találta meggyőzőbbnek a vitában, míg a kormányváltásra készülő Milibandét a nézők 35 százaléka.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!