2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Nem volt ideje az EP-nek a Kovács Béla-ügyre

2015. február 24., kedd 18:44, frissítve: kedd 19:02

Nem maradt idő az Európai Parlamentben Kovács Béla mentelmi joga felfüggesztésének megtárgyalására, így újabb egy hónappal később születhet döntés a magyar ügyészség indítványáról. Sajtóhírek szerint a jobbikos politikust kémkedéssel gyanúsítják, ő azonban tagadja a vádakat. Kovács Bélát személyesen még nem kérdezték meg az ellene folyó eljárásról Brüsszelben.

Mégsem tárgyalta az Európai Parlament jogi szakbizottsága Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztését. A jobbikos EP-képviselővel szemben a magyar ügyészség folytat büntetőeljárást olyan bűncselekmény miatt, amely akár nyolcévi börtönnel is sújtható. Meg nem erősített hírek szerint Kovács Béla az oroszoknak kémkedett, ezt azonban az érintett cáfolta. A parlamenti szakbizottság idő hiányában nem tárgyalta az ügyet.


A téma jelentéstevője, a lengyel Tadeusz Zwiefka magyar újságíróknak azt mondta, részleteket nem mondhat, de annyit elárult, az első úgynevezett véleménycserén a bizottság tagjai áttekintik a magyar hatóságoktól érkezett iratokat. Egy későbbi ülésen pedig meghallgatják Kovács Bélát is. Várhatóan márciusban pótolják a most elmaradt napirendi pontot, áprilisban Kovács Bélát is meghívják. Így a politikus mentelmi jogának felfüggesztéséről májusban dönthet az Európai Parlament plenáris ülése.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!