2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Nem fogadta el az ORF meghívását Gulyás Gergely

Hír TV

2018. április 4., szerda 15:15, frissítve: szerda 16:08

Kerüli a vitát a Fidesz: a kormánypárt frakcióvezetője visszamondta az osztrák televízió meghívását – a műsor készítői hiába várták Gulyás Gergelyt. Az ORF munkatársa azt mondta: Ausztriában elképzelhetetlen, hogy egy kampány vitáiban ne szerepeljen a kormánypárt.

A Hír TV stúdiójában rögzítette a hétvégi országgyűlési választással kapcsolatos műsorát az osztrák közszolgálati televízió. A vitára Kiszelly Zoltán kormányközeli politológuson és Balázs Péter korábbi uniós biztoson, a Bajnai-kormány külügyminiszterén túl Brenner Kolomant, a Jobbik soproni országgyűlésiképviselő-jelöltjét és Gulyás Gergely Fidesz-frakcióvezetőt is meghívták.

Miután Gulyás Gergely azt mondta, hogy számon tartja a meghívást, az ORF munkatársai arra kérték, hogy keddig adjon végleges választ. Az osztrák közszolgálati média munkatársai egy megerősítő e-mailt is küldtek a Fideszes politikusnak, végül azonban semmilyen választ nem kaptak tőle. Kár, hogy a Fidesz részéről senki nem vett részt a vitán, hiszen jó lett volna hallani a kormánypárti álláspontot is – mondta a műsorvezető.

– Ausztriában ez egyáltalán nem normális, nálunk a választások előtt sok vita zajlik a televízióban. Minden pártvezető minden más pártvezető ellen vitába száll, vagy 25 körben zajlanak ezek rengeteg tartalommal, és sok nyilvános vita is van mindenféle témában a választási kampányban. Tehát számunkra nagyon meglepő, hogy a kormánypárt tagjai nem jönnek el a televízióba. Ez hihetetlen – mondta Ingrid Thurnher műsorvezető.

A kormányfő sajtófőnöke már a választás előtt 40 nappal közölte, hogy a viták ideje lejárt. Havasi Bertalan egy lehetséges miniszterelnök-jelölti vitára reagált így azzal érvelve, hogy a miniszterelnök az Országgyűlésben már számtalan alkalommal vitatkozott az ellenzék jelöltjeivel.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!