2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Nem ad sok esélyt a magyar baloldalnak a Financial Times

Hír TV

2018. március 1., csütörtök 08:00, frissítve: csütörtök 08:16

A megosztott magyar baloldalon rajta ragadt a 2010 előtti hozzá nem értő kormányzati teljesítménye – írja a Financial Times. A brit üzleti napilap publicistája az európai balközép pártokkal foglalkozó cikkében megállapítja, hogy Európa-szerte elveszítették a szavazók bizalmát. A cikk Magyarországra kitérve azt valószínűsíti, hogy az áprilisban esedékes választáson teljes vereséget szenvednek a baloldali pártok. A szerző leírja: a várható eredményt túlságosan egyszerű lenne csak a jogállamiság és a tisztességes politikai verseny eróziójának tulajdonítani.

Terrorpropaganda, valamint az államfő megsértése miatt összesen öt év tizenegy hónap börtönbüntetést kapott szerdán Isztambulban a közismert török újságíró, Ahmet Altan, miután az alkotmányos rend megdöntésének kísérletéért február közepén már súlyosbított életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték – jelenti az Anadolu török állami hírügynökség. Törökországban a két évvel ezelőtti puccskísérlet óta tart a politikai tisztogatás. Jelenleg mintegy százötven újságírót tartanak fogva.

Nagyszabású, valószínűleg orosz vonatkozású támadás érte a német szövetségi kormány informatikai rendszerét szerdai német sajtójelentések szerint. A Süddeutsche Zeitung napilap és a DPA hírügynökség biztonsági forrásokra hivatkozó jelentése szerint a támadást az ATP28 elnevezésű orosz hekkercsoport hajtotta végre, amelyet szakértők kapcsolatba hoznak a moszkvai vezetéssel. Ez a csoport lehet felelős a szövetségi parlament rendszere ellen 2015-ben intézett támadásért is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!