2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

CPAC Magyarország 2024 05:00

Negyedmillióan perlik Dél-Koreában az Apple-t

Hír TV

2018. január 5., péntek 03:11

Több mint 250 ezren perelik be Dél-Koreában az Apple-t, amiért a cég tájékoztatás nélkül, szándékosan lassította a régebbi iPhone modelleket. Az okostelefon-gyártó az elöregedett akkumulátorokat akarta megóvni ezzel. A botrány miatt korábban az Egyesült Államokban is csoportos kereset indult az Apple ellen.

Apple-üzlet Szöulban: a bolt forgalmának biztosan nem tesz jót, hogy hamarosan több mint 250 ezer dél-koreai iPhone-tulajdonos pereli be a készüléket gyártó óriáscéget, amiért az tájékoztatás nélkül, szándékosan lassította az okostelefonjukat.

Világszerte botrányt okozott a márka hívei körében, hogy az iPhone 6, iPhone 6s és iPhone SE készülékek érezhetően lelassultak egy szoftverfrissítés után: az Apple így akarta kímélni a régi akkumulátorokat, amiknek a gyengülő teljesítménye miatt sokszor hirtelen leálltak a telefonok.

Az iPhone-használók vádjaira reagálva az Apple beismerte, hogy tényleg lassította a telefonokat, bocsánatot kért, és olcsó akkumulátorcserét ajánlott fel a károsultaknak. Ezzel azonban nem sikerült megbékíteni őket.

„Az akkumulátorcsere nem ingyenes. Több mint 30 ezer wonba kerül. Dühös vagyok, és úgy érzem, elárultak” – fogalmazott egy csalódott Apple-tulajdonos.

Nemcsak Dél-Koreában indítanak csoportos keresetet az Apple ellen, korábban már az Egyesült Államok több nagyvárosában is összeálltak a károsultak, hogy együtt pereljék be az almás céget.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!