2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Két rendőrrel és egy civillel végzett, mielőtt agyonlőtték

Hír TV

2018. május 29., kedd 12:51, frissítve: kedd 17:54

Hétfőn szabadult ideiglenesen a börtönből, ma három embert megölt Belgiumban egy férfi. Először két rendőrnőt támadott meg Liege belvárosában, majd lelőtt egy arra járó autóst. A hatóságok terrorcselekményként kezelik az ügyet. Az elkövetőnek nincsenek iszlám gyökerei, de vizsgálják, hogy radikalizálódott-e a börtönben.

Egy támadó három embert ölt meg kedd délelőtt Liège belvárosában. A feltételezett elkövetőt, Benjamin Hermann hétfőn engedték ki a börtönből. Másnap késsel támadt két rendőrnőre, mindkettőn halálos sebet ejtett. Egyikük fegyverét ellopta, majd egy autót akart lopni. A sofőrt lelőtte, majd bemenekült a szomszédos iskolába, ahol túszul ejtett egy takarítónőt. Ekkor lőtték agyon a helyszínre kiérkező kommandósok.

A belga rendőrség terrorcselekmény miatt indított nyomozást. A tettes, Benjamin Herman ugyan belga születésű, és bár semmilyen szinten nem kötődik az iszlámhoz, mégis szemtanúk szerint Allahot dicsőítette. A rendőrség egyelőre azt vizsgálja, hogy a börtönben radikalizálódhatott-e. Hermann egyébként drogügyek miatt ült börtönben.

A helyszínre ment a belga király és a miniszterelnök is. Charles Michel egyelőre nem sokat árult el a részletekről: „Nem szándékozom kiadni a nyomozás legfrissebb információit, mert még mindig nem tudunk biztosat. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a krízisközponttal, ahová befutnak a nyomozás szálai” – közölte a miniszterelnök. 

Liège Belgium legnagyobb francia nyelvű városa, Emmanuel Macron francia elnök sietve reagált a történtekre. „Szörnyű támadás volt Liège-ben, amit a hatóságok terrorcselekményként kezelnek. Szeretném kifejezni Franciaország szolidaritását Belgiummal” – üzente a francia elnök

Az incidens miatt nem emelték meg az országos terrorkészültség szintjét Belgiumban. A négyes fokozatú skálán továbbra is kettes szinten marad.

(Fotó: Reuters)

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!