2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Négy áldozata van a milánói ámokfutónak

,

2015. április 9., csütörtök 13:15, frissítve: csütörtök 21:42

Ámokfutó lövöldözött a milánói bíróságon. Négy embert ölt meg, aztán elmenekült. Végül a katonai rendőrség vette őrizetbe a külvárosban. A férfinek eredetileg egy meghallgatáson kellett részt vennie, az ügyészek azzal gyanúsították, hogy szándékosan vitte csődbe a cégét. A tárgyalóteremben lelőtte a vád ügyvédjét és egy bírósági alkalmazottat, ezután az épületben megkereste az ügyét tárgyaló bíró irodáját, és őt is agyon lelőtte. A negyedik áldozat szívrohamot kapott és ezért halt meg.

Rendőrök vették üldözőbe azt a fegyveres férfit, aki motorral próbált menekülni a milánói bíróságról. A férfi néhány perccel korábban lövöldözött a törvényszék épületében. Fél órával később elfogták.

„Pánik tört ki, hogy valaki fegyverrel lövöldözik az épületben, és az emberek menekülni kezdtek. Mi egy tárgyalóteremben bújtunk el egy bíró kollégámmal. Aztán hallottuk, hogy megérkeznek a rendőrök, akik kiürítették az épületet” – nyilatkozta Stefania Flocchi bíró, szemtanú.

A támadó egy gazdasági bűncselekmény vádlottja, a hatóságok szerint szándékosan vitt csődbe egy céget, hogy pénzhez jusson. Először az ügyésszel végzett, majd a bíróval és egy bírósági alkalmazottal. Negyedik áldozata pedig úgy halt meg, hogy szívrohamot kapott ijedtében.

„Láttam az egyik kollégámat, aki a földön feküdt. A helyi orvosok látták el, mert a mentők csak húsz perc után értek a helyszínre, ráadásul addigra az egész környéket lezárták a rendőrök” – mondta Giovanni Caracciolo ügyvéd, a bíróság egyik alkalmazottja.

A bíróság közvetlenül Milánó központjában található, néhány utcára a dómtól. Az épületben van portaszolgálat és fémérzékelő is, de névtelenül nyilatkozó bírósági dolgozók szerint a detektorkapu napok óta nem működött.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!