2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

CPAC Magyarország 2024 00:10

Munkabeszüntetéssel tiltakoznak

2015. március 18., szerda 12:09, frissítve: szerda 12:15

Újabb sztrájk bénítja a német légiforgalmat. A Lufthansa pilótái a nyugdíjkorhatár emelése ellen tiltakoznak. A cégvezetés a jelenlegi 55-ről 60 évre emelné a korhatárt. A német közlekedési vállalat fapados légitársaságai nem csatlakoztak a sztrájkhoz.

A Lufthansa pilótái ismét sztrájkba léptek. Az akció több száz járatot és utast érint. Szerdán a belföldi és az Európába induló járatokat törölték. „Brémába kell mennem. Tegnap a foglalásomat átváltották KLM-re. De Amsterdamban nem foglalták le a helyemet, és most törölni fogom a járatot. Most itt kell várnom” – panaszkodik egy nő.

A Lufthansa pilótái a munkabeszüntetési akcióval a nyugdíjkorhatár megemelése ellen tiltakoznak. A pilóták jelenleg 55 éves kortól mehetnek nyugdíjba, de a cégvezetés az ösztönzőrendszer átalakításával 60 évre akarja felemelni a korhatárt. A szakszervezet ezt elutasítja. „Engem is érint, legalább közvetve. A járatomat visszafelé törölték. Most Kölnből vonattal kell visszamennem. Jó zsúfolt lesz. Nem nagyon szimpatizálok velük, amikor megnézzük, a pilóták mivel indokolják a sztrájkot. Nagyon sok embert érint, szerintem ez nem fair” – fogalmazott Florian Hapberg. Van olyan utas, aki viszont elfogadja az érdekképviseletek érveit. „Igen együtt érzek velük. Szerintem sok stressz éri őket, ez indokolja a korai nyugdíjba vonulást.”

Az érdekképviseletek vezetői kedd este azt közölték, a megmozdulás csütörtökön a tengerentúli és a teherszállító járatokkal folytatódik. A német közlekedési vállalat fapados légitársaságai, a Germanwings és az Eurowings nem csatlakozott a sztrájkhoz.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!