2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Mexikói repülőbaleset: rengeteg a sérült, de mindenki túlélte

Hír TV

2018. augusztus 1., szerda 07:53, frissítve: szerda 08:06

Felszállás után lezuhant egy utasszállító repülőgép Mexikóban. 101 ember volt a fedélzeten és 85-en megsérültek, de senki sem halt meg. A gép Guadaloupe városából indult a fővárosba, és sűrű esőben szállt fel. Az első vizsgálatok szerint a rossz időjárás okozhatta a balesetet, egy utas szerint erős széllökésekben repült a gép a lezuhanás előtt.

A gépen 97 utas és 4 fős személyzet volt, amikor nem sokkal a felszállás után kényszerleszállást hajtott végre. Mindenki túlélte a becsapódást.

„A sérültek közül 25 embert már haza is engedtünk, mert nem szorultak ellátásra. 10 ember van súlyos állapotban, a pilótát műteni is kellett” – tájékoztatott Sergio Gonzalez, a túlélőket kezelő orvos.

A rossz időjárásnak köze lehetett a balesethez. A gép sűrű esőben szállt fel, és a túlélők szerint erős széllökések dobálták a gépet.

„A gépet egy erős robbanás rázta meg, lehet, hogy villám csapott a gépbe, vagy valami műszaki hiba történt. Pillanatokkal korábban szálltunk fel, és a gép azonnal zuhanni kezdett” – idézte fel a történteket egy túlélő.

A repülő 10 kilométerre a reptértől ért földet. A gépet a brazil Embraer gyártotta, a cég szakértői a mexikói hatósággal közösen vizsgálják át a roncsokat.

„Megkezdtük a helyszín átvizsgálását. A legfontosabb az utasok kimentése volt, ezzel most végeztünk, és következő lépésként a baleset okaira utaló jeleket gyűjtjük össze” – tájékoztatott Andres Conesa, az Aeromexico légitársaság vezetője.

A mexikói elnök az interneten mondott köszönetet az utasok gyors kimentéséért, egyúttal gyors kivizsgálást kért a hatóságoktól.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!