2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Mészárlásra készült július 4-én

Hír TV

2018. július 3., kedd 12:21, frissítve: kedd 13:24

Nagyszabású merényletet hiúsított meg az FBI. A támadást a július 4-i ünnepségeken hajtotta volna végre al-Kaida nevű terrorszervezet. Egyik hívét különleges ügynök segítségével vették őrizetbe.

A legnagyobb amerikai nemzeti ünnepre, július 4-re tervezett merényletet Clevelandben az al-Kaida terrorszervezet egyik, Egyesült Államokban élő híve. A férfit egy fedett FBI-ügynök buktatta le.

„Azért vagyunk itt, hogy közöljük Demetrius Nathaniel Pitts letartóztatását, aki Duerr Rahim Rafiq-ként is ismert. Pittset azzal vádolják, hogy külföldi terroristaszervezetet kísérelt meg nyersanyaggal ellátni” – jelentette be Stephen Anthony, az FBI clevelandi különleges ügynöke

Erről nyíltan beszélt az ismerőseinek, és a közösségi portálon is erőszakos támadásokról írt. Emiatt figyeltek föl rá a hatóságok. Az ügynök okostelefont adott neki. Erről a vádlott abban a tudatban küldött videókat a lehetséges célpontokról, hogy azt al-Kaida nevű nemzetközi terrorszervezet kapja. Ekkor lépett közbe az FBI.

„Múlt héten a vádlott Cleveland belvárosában sétált, felderítést végzett egy július 4-i nagyszabású támadás terveivel kapcsolatban. Helyeket keresett egy kisteherautónak, amelyet robbanószerrel rakott volna meg. Olyan célpontokról beszélt, mint a Szent János Katedrális” – ismertette Justin Herdman ohiói ügyész.

Ha bűnösnek találják terrorizmus támogatása miatt, akár 20 évet is kaphat. Nem először akadályoznak meg a hatóságok az amerikai nemzeti ünnepre tervezett terrorakciót. 2015-ben több mint 10 személyt tartóztatnak ilyen iszlamista támadások előkészítésével kapcsolatban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!