2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Melania Trump nemtetszését fejezte ki férje politikája miatt

Hír TV

2018. június 18., hétfő 12:51, frissítve: hétfő 13:22

Már Donald Trump felesége sem ért egyet azzal, hogy elszakítják az illegális bevándorlók gyerekeit szüleiktől a mexikói határon. Melania Trump közleményben fejezte ki nemtetszését az úgynevezett zéró tolerancia politikája miatt, amit férje, az amerikai elnök májusban vezetett be.

Az amerikai–mexikói határt illegálisan átlépő bevándorlókat egy gyűjtőközpontba viszik, a szülők ellen eljárás indul, a gyerekeket pedig a szeretteiktől elválasztva egy sátortáborba viszik. Donald Trump májusban zéró toleranciát hirdetett az illegális határátlépőkkel szemben, aminek következtében több ezer gyermeket szakítottak el a szeretteiktől arra az időre, amíg a szüleikkel szemben ítéletet nem hoz a bíróság. Az eljárást már nem csak a sajtó egy része és az ellenzéki demokraták tartják embertelennek, hanem az elnök felesége, Melania Trump is, aki közölte, hogy gyűlöli azt látni, amikor gyerekeket szakítanak el a szüleiktől a határon.

„Hallottunk történeteket a szüleiktől erőszakkal elszakított gyerekekről, anyáktól elvett csecsemőkről és fogyatékkal élő gyerekekről. Egy apa pedig öngyilkos lett, mert nem bírt a gyerekei nélkül élni” – mondta Jerrold Nadler, demokrata képviselő.

A szintén republikánus volt elnök George W. Bush felesége, Laura Bush a Washington Postnak írt cikkében kegyetlennek és erkölcstelennek nevezte az eljárást. A Trump-adminisztráció azzal védekezik, hogy a zéró tolerancia a politikának nem célja, hanem csak sajnálatos következménye a gyerekek szüleiktől való ideiglenes elszakítása.

„Az elnök úr támogatja egy jelentős bevándorlási reform elfogadását, és senki nem szereti azt látni, hogy csecsemőket szakítanak el az anyjuk karjaiból, mondhatni az anyaméhből” – mondta Kellyanne Conway, elnöki tanácsadó.

Donald Trump egyik fő ígérete volt a választási kampány során az illegális bevándorlás visszaszorítása. Az elnök a déli határ teljes hosszán kerítést húzna fel, de az építkezés máig nem kezdődött meg.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!