2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Megrohamozták a menekülttábort, kattant a bilincs a kiutasított migránson

Hír TV

2018. május 3., csütörtök 19:47

Rendőrök rohamoztak meg egy menekülttábort Németországban. Egy bűncselekmény miatt kiutasított férfit fogtak el, akinek a kitoloncolását hétfőn megakadályozta a tábor többi lakója. A német belügyminiszter szerint rendszerszintű szigorításra lenne szükség.

Kommandósok rohamozzák meg a menekülttábort Baden-Württemberg tartományban, az ország déli részén Ellwangen városában. Ez volt az a központ, ahol hétfőn 150, többségében afrikai migráns fellázadt a hatóságok ellen és megakadályozták egy 23 éves togói férfi kitoloncolását.

„Aludtam, amikor ránk törték az ajtót a rendőrök. Ütni kezdték az embereket, és már bilincselték is össze a kezüket. Nem mondták, hova viszik őket” – mondta egy nigériai férfi.

Az egykori katonai barakkokban 500 ember él, közülük több tucat embert előállítottak. Elfogták azt a togói férfit is, aki miatt 3 napja az összecsapások kezdődtek. Őt egyébként éppen erőszakos bűncselekmények miatt utasították ki Európából.

„Korábban nem szembesültünk azzal, hogy a menekültközpontokban milyen szervezett struktúra alakult ki a bevándorlók között. Ez azzal fenyeget, hogy kialakulnak a törvény felett álló csoportok, amit mindenképp meg kell akadályoznunk. Ezért döntöttünk a stuttgarti parancsnoksággal közösen egy ellentmondást nem tűrő akció mellett” – közölte Bernhard Weber, tartományi rendőrkapitány.

Angela Merkel kancellár bajor származású belügyminisztere eddig is a bevándorlási korlátozásokat támogatta, most pedig a kitoloncolások felgyorsításáról beszélt.

„Ami Ellwangenben történt, az teljesen elfogadhatatlan és mindenben támogatom a helyi hatóságokat. Néhány bevándorló nem csak a német törvényeket, hanem a saját, törvénytisztelő társait is semmibe vette azzal, hogy rendőrökre támadt. Ez az eset is felhívja a figyelmet, hogy a kitoloncolások menetét szigorúan folytatni kell” – mondta Horst Seehofer.

Németországba a menekültválság 2015-ös kezdete óta hozzávetőleg 2 millióan érkeztek. Közülük 730 ezren kaptak védelmet, 900 ezer embert pedig már kiutasítottak. Nekik önszántukból kell elhagyni az országot, erővel csak körülbelül 25 ezer embert toloncolnak ki évente, jellemzően a bűncselekmények elkövetőit.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!