2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Megint a magyar korrupción pörög a külföldi sajtó

Hír TV

2018. július 20., péntek 07:23, frissítve: péntek 08:16

Még meg se épült a Románia fekete-tengeri partjáról Magyarországra tartó földgázvezeték, de a magyar kormány már arról vitázik a románnal, hogy mennyi gáz jár Magyarországnak. Az Al Jazeera pedig a magyar politikai elit korrupciós gyakorlatát mutatja be.

Végigveszi az okokat a Guardian, miért fordul bírósághoz az Európai Bizottság Magyarország ügyében. A Stop Sorossal kapcsolatban a velencei bizottság állásfoglalására támaszkodnak, ami szerint a civil és jogvédő szervezetek törvényes munkáját és a szólásszabadságot is veszélyezteti a jogszabály. Bevándorlási ügyekben pedig a Bizottság azt kifogásolja, hogy Magyarország nem tartja be a menedékkérelmek elbírálásának négyhetes határidejét és olyan országokba is visszatoloncolnak elutasított kérelmű migránsokat, ahol üldöztetésre számíthatnak.

Orbán Viktor és bizalmasainak a korrupciós ügyeivel foglalkozik az Al Jazeera. A tudósítás szerint a módszer lényege, hogy nem magyar adókat, hanem európai uniós forrásokat csatornáznak át a miniszterelnök környezetében álló üzletemberekhez. Cserébe ezek a cégek aztán hozzájárulnak olyan látvány-építkezésekhez, mint a felcsúti focikomplexum, vagy a kisvasút.

 

Még meg se épült a fekete-tengert Ausztriával összekötő gázvezeték, de a magyar kormány már arról vitatkozik Romániával, hogy mennyi gáz jár Magyarországnak. A Deutsche Welle összefoglalója szerint a kormány évente 4,4 milliárd köbméter földgázt venne, de erről nem tudnak kiegyezni Romániával, A vezeték magyarországi szakaszának az építése le is állt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!