2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Meghalt a hírhedt szektavezér

Hír TV

2017. november 20., hétfő 11:11

Meghalt Charles Manson. A 83 éves szektavezér több mint 40 éve volt börtönben, amiért 7 embert gyilkoltatott meg követőivel még a 60-as évek végén.

1969-ben a Charles Manson vezette szekta hét embert ölt meg az Egyesült Államokban, köztük a világhírű filmrendező, Roman Polanski terhes feleségét, Sharon Tate-et is. Miután halálra késelték a színésznőt, a vérével a disznó feliratot írták fel a lakása bejárati ajtajára.

Maga Manson nem vett részt a gyilkosságokban, viszont ő adta parancsba a követőinek a vérontást.

„Manson lehet minden idők leghíresebb, leghírhedtebb tömeggyilkosa” – mondta Vincent Bugliosi, a Manson-per ügyésze.

A szektavezért gyilkosságért ítélték el 1971-ben, ekkor még halálbüntetést szabtak ki rá. A végrehajtás kitűzött időpontja előtt azonban az őt fogva tartó Kalifornia állam eltörölte a kivégzés intézményét, ezért büntetését életfogytig tartó börtönre módosították.

Manson több mint 40 évet töltött a rácsok mögött, és 12-szer kérvényezte a szabadlábra bocsátását, de minden alkalommal elutasították.

A 83 éves szektavezér néhány nappal ezelőtt rosszul lett, ezért kórházba szállították, ott halt meg vasárnap. Haláláról először Sharon Tate húgát értesítették a börtön illetékesei.

Mansonról és szektájáról az elmúlt évtizedekben könyvek és filmek sora született, vezetéknevét pedig felhasználta a művésznevéhez a sátánista rocksztár Marilyn Manson.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!