2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Mától Ausztria az EU soros elnöke

Hír TV

2018. július 1., vasárnap 09:22, frissítve: vasárnap 15:29

Mától Ausztria az Európai Unió soros elnöke. Az alpesi ország a szabályoknak megfelelően fél éven át, december 31-ig vezeti a huszonnyolcakat.

Az elnökség jelképes átadására Schladmingban került sor. Sebastian Kurz osztrák kancellár beszédében azt ígérte, elnökségük hat hónapja alatt az EU külső határainak megerősítése lesz az egyik legfontosabb feladatuk.

Emellett a digitális versenyképesség fejlesztése és a nyugat-balkáni országok uniós csatlakozási lehetőségeinek támogatása is prioritás.

Ezt a hat hónapot arra szeretnénk használni, hogy hidakat építsünk az Európai Unióban, és hogy enyhítsük az unión belüli feszültséget. Ugyanígy szeretnénk, hogy Európa egységes és hatékony legyen, és szeretnénk egy olyan Európát kialakítani, ami védelmet ad - ez az elnökségünk mottója is. Ez a védelem pedig legyen olyan, ami jólétet és versenyképességet is biztosít. A siker ilyen értelemben csak úgy érhető el, ha az Európai Unió minden országával együtt tudunk működni, és ez az együttműködés hatékony Tusk elnök úrral, Juncker elnök úrral és az Európai Parlamenttel is - fogalmazott a kancellár.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!