2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 08:05

Maszkos fiatalok zavarták meg a képviselőt, egy-két pofon is elcsattant

Hír TV

2018. február 3., szombat 18:47, frissítve: szombat 21:03

Baloldali tüntetők fojtották a szót a brit Konzervatív Párt egyik képviselőjébe egy egyetemi előadása során. A kormánypárti honatya, akit sokan a brit Donald Trumpnak tartanak, pénteken Bristolban beszélt politológushallgatók előtt, de az esemény dulakodásba torkollott.

Lelkes hallgatóság fogadta a Konzervatív Párt üdvöskéjét a bristoli egyetemen. Jacob Rees-Mogg a brit belpolitikát elemezte, de mondandóját alig kezdte el, amikor tüntetők zavarták meg.

A maszkos fiatalok nácinak, rasszistának nevezték a politikust, és azt követelték, hogy azonnal hagyja el az épületet. A képviselő igyekezett lecsendesíteni őket, ám a tiltakozók összeszólalkoztak a hallgatóság néhány felháborodott tagjával. Elcsattant egy-két pofon, a politikust is meglökdösték, mire a késve érkező biztonságiak megfékezték az indulatokat.

A közjáték után Jacob Rees-Mogg folytatta az előadást, majd válaszolt a diákok kérdéseire

„A szólásszabadság szószólóinak, és én az vagyok, ezt a jogot védeniük kell, még akkor is, ha ellenük irányul. Szerintem a fiataloknak ehhez joguk volt, és ahhoz is, hogy ne kedveljék a nézeteimet. Azt azonban sajnálom, hogy vitatkozni nem akartak erről” – mondta a konzervatív politikus.

Jacob Rees-Mogg a kormányzó toryk jobbszárnyához tartozik, és a brexit egyik befolyásos támogatója. Sokan Theresa May lehetséges utódának tartják, aki Donald Trumphoz hasonlóan viheti populista irányba a konzervatív pártot.

Az ellenzéki Munkáspárt közleményben ítélte el a riválisát ért támadást.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!