2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Magyarország visszafogottan kezelte Putyin látogatását

2015. február 18., szerda 10:26, frissítve: szerda 11:11

Európa nem versenyképes Moszkva nélkül: Magyarország és Oroszország szorosabbra fűzné a szálakat az energia- és a gázszállítás terén. Ezzel a címmel számolt be Vlagyimir Putyin budapesti látogatásáról a Russia Today. A német sajtó szerint Magyarország visszafogottan kezelte az orosz elnök látogatását.

Beárnyékolta Vlagyimir Putyin orosz elnök budapesti látogatását, hogy a szeparatisták bevették a kelet-ukrajnai Debalceve városát, írja a német Handelsblatt. A lap szerint Putyin budapesti sajtótájékoztatóján bagatellizálta a harcok jelentőségét, és Kijev nyakába varrta a felelősséget. A szerző megjegyzi, hogy a magyar fővárosban nagyvonalúan fogadták az orosz elnököt, ami a politikai normalitás látszatát keltette. Szerinte Orbán Viktor az ország NATO- és EU-tagsága ellenére nagyon támaszkodik Moszkvára. Hozzáteszi azonban, hogy Magyarország energiaellátása erősen függ Oroszországtól, a gázszállítási szerződés pedig idén lejár. A Handelsblatt megemlíti azt is, hogy az ellenzék kritizálta a látogatást, amely ellen mintegy kétezren tüntettek az utcákon.

Magyarország visszafogottan kezelte az orosz elnök látogatását, tekintettel arra, hogy szeretné javítani kapcsolatait a Nyugattal, írja a The New York Times. Az amerikai napilap szerint úgy tűnt, hogy a találkozó nem egy friss diplomáciai hódítást demonstrált, sokkal inkább azt, hogy az orosz vezetőnek beszűkült a mozgástere. A lap által megszólaltatott elemző szerint Orbán Viktor meglehetősen későn jött rá arra, hogy míg az ukrán válság előtt még semmi baj nem volt azzal, hogy Oroszországgal üzletelt, ma már nem ez a helyzet.

Európa nem versenyképes Moszkva nélkül: Magyarország és Oroszország szorosabbra fűzné a szálakat az energia és a gázszállítás terén. Ezzel a címmel számolt be Vlagyimir Putyin budapesti látogatásáról a Russia Today. Az orosz híroldal szerint Oroszország stratégiai partnernek tartja Magyarországot, és kölcsönösen előnyös energiaprojektekre törekszik vele. A szerző a magyar miniszterelnök nyilatkozatából kiemeli, hogy Oroszország izolálása nem praktikus lépés, a jó kapcsolatok fenntartása pedig nemcsak Magyarország, hanem egész Európa érdeke.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!