2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 23:50

Magyar mintára épülhetnek a tranzitzónák Németországban

Hír TV

2018. július 4., szerda 07:03, frissítve: szerda 07:04

Magyar mintára épülhetnek a tranzitzónák Németországban, egy elemzés szerint. Vlagyimir Putyin pedig Erdélyről nevezte el a hadsereg egyik új ezredét. Külföldi lapszemle.

A Frankfurter Allgemeine Zeitungban panaszkodik a magyar kormányzatot érő kritikák miatt a magyar nagykövet. Györkös Péter szerint a kormányt kritizáló zöldpárti német politikusok figyelmen kívül hagyják a tényeket, amikor azt mondják, hogy a magyar kormány nem tartja tiszteletben az uniós értékeket. Györkös szerint pont a magyar határzár védi meg Európát.

 Magyar példára épülhetnek a tranzitközpontok Németországban, a Deutsche Welle szerint. Felidézik, hogy a magyar kormány a senki földjén épített ilyen táborokat, aki pedig már regisztrált más uniós tagállamban, például Görögországban, azt már viszik is a határ túloldalára, Szerbiába. Az egyelőre a német tervekben nem egyértelmű, hogy a szabad mozgást megőrizhetnék-e a táborok lakói, vagy magyar példára a táborból se engednék ki őket.

Erdélyről nevezte el az orosz hadsereg új, önjáró tüzérségi ezredét Vlagyimir Putyin. Az orosz elnök ezen kívül például Varsóról és nyugat-ukrajnai, nem orosz többségű városokról is elnevezett egységeket, miközben a NATO-ban egyre többen tartanak attól, hogy Putyin Ukrajna után kelet-európára fog katonai és gazdasági nyomást gyakorolni. Az orosz hadsereg egyébként az 1948-49-es szabadságharc leverése és az 1945-ös szovjet megszállás idején járt Erdélyben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!