2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk 17:30

Lövöldözés volt a YouTube kaliforniai központjában

Hír TV

2018. április 4., szerda 07:25, frissítve: szerda 11:50

Egy nő nyitott tüzet több alkalmazottra, mielőtt öngyilkos lett. Három embert sebesített meg. A helyi sajtó korábban arról írt, hogy egyik áldozata a korábbi élettársa volt, de később a rendőrség azt közölte, hogy a nő nem ismerte az áldozatait, és azt akarta megbosszulni, hogy a YouTube cenzúrázta a videóit. A hatóságok nem minősítették terrortámadásnak az esetet.

Feltartott kézzel vezénylik ki a rendőrök a YouTube alkalmazottait az észak-kaliforniai San Brunóban. A rendőrség helyi idő szerint kedd kora délután kapott értesítést egy lövöldözésről, és az elkövetőt próbálták megtalálni. Mindenkit egyenként vizsgáltak át, hogy van-e nála fegyver.

Délután 12.46-kor kaptunk riasztást arról, hogy lövések dördültek a YouTube területén. Kiérkezéskor menekülő emberekkel szembesültünk, kaotikus jelenetek voltak. Percekkel később, a terület átfésülése közben a rendőreink találtak egy nőt, akinek saját maga által előidézett sérülései voltak, és ezekbe belehalt – sorolta a helyi rendőrfőnök.

Az elkövető egy 39 éves nő volt, aki ebédidőben nyitott tüzet az étkezőben ülő emberekre. A helyi sajtó feltételezése szerint az egyik áldozata a korábbi barátja volt, akivel magánéleti problémái voltak. A rendőrség viszont később azt közölte, hogy az iráni származású nő nem ismerte az áldozatait, hanem azt akarta megbosszulni, hogy a YouTube rendszeresen törölte vagy cenzúrázta a különböző összeesküvés-elméletekről szóló videóit.

Sajnálom, mert jó embernek tűnt. Szomorú dolog. Az ember azt se tudja, hogy ki mellett él – mondja az elkövető egyik szomszédja.

Az FBI statisztikája szerint 2000 óta az Egyesült Államokban 160 fegyveres ámokfutás volt, ebből csak hatot követtek el nők. Legutóbb egy februári floridai iskolai lövöldözés után merült fel a fegyvervásárlási szabályok szigorítása, de a mozgalom eddig nem ért el változást.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!