2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Lövöldözés Acapulcóban, 11 ember meghalt

Hír TV

2018. január 8., hétfő 10:23, frissítve: hétfő 12:07

11 ember halt meg egy lövöldözésben az egykor felkapott mexikói üdülővárosban, Acapulcóban. A helyiek két csoportja csapott össze, a beszámolók szerint egy kisebb személyes konfliktus miatt, de a rendőri intézkedés során jelentős mennyiségű kábítószert is találtak a helyszínen.

Nagy erőkkel vonultak ki a mexikói rendőrök az üdülőváros, Acapulco egyik külterületére. A közkedvelt tengerparti strandoktól nem messze fürdő helyett vérfürdő volt: a helyi önjelölt rendőrök előbb kiemeltek a fesztiválozók közül egy kötekedő fiatalt, majd az események gyorsan tűzharccá fajultak, és az utca megtelt holttestekkel. A zavaros ügyben a kábítószer-kereskedelem is szerepet játszhatott.

Az összecsapások során nyolcan vesztették életüket, majd a kiérkező hatóságoknak hárman ellenszegültek, őket lelőtték, így összesen tizenegy a halálos áldozatok száma. A hatósági fellépés során az állami rendőrség tagjai 580 adag marihuánát találtak a lövöldözőknél – számolt be a mexikói állami rendőrség tisztviselője, Roberto Alvarez.

Acapulco évtizedeken át Mexikó leghíresebb üdülőhelye volt, ahová tömegével jártak pihenni és mulatni a hollywoodi sztárok. Az utóbbi években viszont a drogkereskedelem terjedése miatt ide is begyűrűztek a közép-amerikai ország sok más részében is tomboló bandaháborúk, és a város mostanra a világ egyik legerőszakosabb települése lett, ahol mindennapossá váltak a gyilkosságok.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!