2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Rózsa Miklós a filmzenekirály 03:00

Lezuhant Harrison Ford

2015. március 6., péntek 10:38, frissítve: szombat 19:19

Lezuhant kisrepülőjével Harrison Ford. Az amerikai színész egy Los Angeles-i golfpályán próbálkozott kényszerleszállással, miután veterán kisrepülőjének a hajtóműve meghibásodott. Leszállás közben a gép összetört és Ford is sérüléseket szenvedett. A 72 éves férfit egy közeli kórházba szállították. Az elsődleges vizsgálat szerint műszaki hiba történt.

Második világháborús katonai repülő egy kaliforniai golfpályán. A filmforgatást idéző helyszínen a Csillagok háborúja és az Indiana Jones sorozat sztárja, Harrison Ford hajtott végre kényszerleszállást. A 72 éves színész azután adott le vészjelzést, hogy a hajtómű meghibásodott. „A házban voltam, amikor nagy zajt hallottam, kirohantam, akkor láttam, hogy a pilótát próbálják kihúzni a roncsból” – mondta egy szemtanú.

A gép leborotválta a fák tetejét, és a szárnya is megrongálódott. A futóműve széttört leszállás közben. A tűzoltók helyi idő szerint csütörtök délután fél 3-kor kapták a riasztást. „Az egy hajtóműves gép a közepesnél nagyobb erővel csapódott a földbe. A 72 éves sérült a tudatánál van, légzése is rendben van. A golfpálya vendégei mentették ki a gépből, és a mentőalakulatok azonnal megkezdték az ellátását. A helyi kórházba szállították” – fogalmazott a tűzoltók vezetője.

Ford a közeli Santa Monica repteréről indult, és ide próbált meg visszatérni. „A pilóta a hajtómű erejének a csökkenéséről számolt be, ezért nem tudott visszatérni a kiinduló repülőtérre. A légügyi hivatallal közösen megkezdtük a nyomozást, dokumentáljuk a helyszínt és átvizsgáljuk a gépet” – nyilatkozta a kivizsgálás vezetője.

Rokonai szerint Harrison Ford csak könnyebb sérüléseket szenvedett.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!