2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Lezuhant egy orosz utasszállító gép Moszkva közelében

Hír TV

2018. február 11., vasárnap 21:20, frissítve: vasárnap 21:32

Lezuhant egy orosz utasszállító repülőgép Moszkva közelében. 71-en voltak a fedélzeten, senki sem élte túl a balesetet. A tragédia pontos oka egyelőre nem ismert, egyes szemtanúi beszámolók szerint a repülőgép felszállás után kigyulladt.

Egy Moszkva melletti mezőn szóródtak szét a lezuhant repülő roncsai. A Saratov Airlines gép a moszkvai Domogyedovó reptérről szállt fel, ám 10 perccel ezután eltűnt a radarról. „Ma egy AN-148-as lezuhant Moszkva Ramenszki térségében, egy falu Sztyepanovskoje közelében. A gép Domogyedovó reptérről az orszki reptérre tartott. 71 ember volt a fedélzeten köztük hatan a személyzet részei” – mondta Sergei Fofanov a Különleges Ügyek Minisztériumának szóvivője.

A járat érkezésére váró rokonok és hozzátartozók, az orszki reptéren értesültek a tragédiáról. Az orosz egészségügyi minisztérium már az áldozatok hozzátartozóinak próbál segíteni.

„Legnagyobb sajnálatunkra a fedélzeten mindenki életét vesztette. az egészségügyi minisztérium nevében legmélyebb részvétemről szeretném biztosítnai az áldozatok családtagjait és hozzátartozóit. Most már az orenburgi orvosok és pszichológusok foglalkoznak Orszkban a hozzátartozókkal. Holnap kora reggel a különleges ügyek minisztériumának gépe Orszkba repül és viszi magával a Serbszki Központ mentál egészségügyi csapatát is, hogy pszichológiai segítséget nyújtsanak a hozzátartozóknak. Ezzel egy időben megkezdődött a felkészülés az utasok azonosítására is” – így  Sergei Krayevoy orosz egészségügyi miniszter-helyettes.

 

A katasztrófa okait egyelőre vizsgálják. Egy magyar pilóta a helyszínről számolt be a Hír TV-nek a körülményekrő.

„Azt például biztosan lehet tudni, hogy az időjárás nem okozhatta, ugyanis én körülbelül 3 perccel ezelőtt a repülő előtt szálltam fel, én is éppen most érkeztem Moszkvából, tehát az időjárás teljesen alkalmas volt repülésre, felszállásra, ha a szemtanúk állítása igaz, hogy látták a repülőt lángolni, nos az, hogy honnan jötgt a láng, valószínűleg a hajtóműből, akkor atz egy elég komoly probléma lehet, és az lehet oka ennek a tragédiának, ilyenkor még nem lehet tudni, hogy pilótahiba vagy nem, valószínűsíthetőnek tartom, hogy inkább nem pilótahiba mint hogy az legyen” – mondta televíziónknak a légiforgalmi szakértő, Pető György.

Vlagyimir Putyin orosz elnök rögtön különleges nyomozócsoportot állított fel a baleset kivizsgálásának körülményeit.

„A nyomozók minden lehetséges okát meg fogják vizsgálni a katasztrófának, ide értve az időjárási körülményeket, az emberi tényezőt, a technikai állapát a gépnek és más lehetőségeket is” – jelentette ki  Svatlana Petrenko, az Orosz Vizsgáló Bizottságszóvivője.

A vizsgálóbizottság szerint a gépről nem érkezett semmiféle segélyhívás.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!