2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Letartóztatták a két fegyenc szökését segítő nőt

2015. június 13., szombat 08:38, frissítve: szombat 15:36

Letartóztatták azt a börtönalkalmazottat, aki a gyanú szerint segítette két fegyenc egy héttel ezelőtti szökését New York államban. Az 51 éves nő, aki a börtön szabóműhelyének oktatója, jó viszonyba került a két elítélttel és különböző tárgyakat csempészett be nekik, például fémfűrészt és fúrófejeket. Ha bűnösnek találják, akkor hét évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik. A bűnözőket már több mint 800 rendőr keresi, egyelőre eredmény nélkül – a nyomozást az esőzések is hátráltatják. Szakértők attól tartanak, hogy a két fegyencnek sikerült elhagynia New York államot.

A gyanú szerint egy nő segíthetett annak a két rabnak, akik egy hete szöktek meg egy börtönből New York államban. Joyce Mitchell, aki a fegyintézet szabóműhelyének oktatója, fémfűrészt és fúrófejeket csempészett be a két férfinak, akikkel állítólag viszonya is volt. A szökési tervről az 51 éves nő férje is tudott, őt azonban nem tartóztatták le.

Bár a család tagadja, hogy a nőnek köze van a történtekhez, ha bűnösnek találják, akár hétéves börtönbüntetést is kaphat. „A plattsbourghi bíróságon emelnek majd vádat ellene, és a Clinton megyei börtönben tartják fogva. Ez egy nagy darabja annak a puzzle-nak, amelyben próbáljuk megtalálni a két megszökött gyilkost” – közölte Charles Guess őrnagy.

Szakértők szerint a bűnözők kihasználhatták és manipulálhatták a nőt. „Valószínűleg beszéltették önmagáról, kiszedtek belőle néhány mély titkát, és megtalálták a gyenge pontjait. Ezek veszélyes, erőszakos emberek, akiktől mindenki fél. Ha odamennek valakihez, rámosolyognak és azt mondják, hogy a barátunk vagy, az nagyon csábító lehet” – mutatott rá Daniel Z. Liebermann pszichiáter.

A két bűnöző acélt és egy vastag téglafalat fúrt át elektromos vágószerszámokkal, majd közműalagutakon keresztül jutott ki a szabadba. Eltűnésüket csak késve vették észre az őrök, mert kitömött ruhákat tettek az ágyukba, így úgy tűnt, mintha aludnának. A rendőrség szerint veszélyes gyilkosokról van szó: egyikőjük például azért kapott 25 évet, mert elrabolta, megkínozta és egy fémfűrésszel feldarabolta volt főnökét.

A két férfit már több mint 800 rendőr keresi. „Azt üzenjük David Sweatnek és Richard Mattnek, hogy jövünk, és addig nem állunk meg, amíg el nem kapunk titeket” – hangsúlyozta Guess őrnagy. A nyomozást az esőzések is hátráltatják. Szakértők attól tartanak, hogy a két fegyencnek sikerült elhagynia New York államot.

New York államban 2002 és 2013 között a rabok többségét egy napon belül elfogták, három napnál tovább pedig senki sem volt képes elbújni a hatóságok elől. A mostani szökevényeket viszont már több mint egy hete keresik – egyelőre mindhiába.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!