2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Eltűnt tengeralattjáró: feladták a reményt

Hír TV

2017. december 1., péntek 07:19, frissítve: péntek 09:41

Abbahagyják az eltűnt argentin tengeralattjáró legénységének kimentési kísérleteit – jelentették be Buenos Airesben. Az eltűnt járművet azonban tovább keresik. A San Juan tengeralattjáróról legutóbb november 15-én érkezett hír, a fedélzeten akkor legfeljebb tíz napra elegendő oxigén volt, azóta ennek az időnek a kétszerese telt el. A negyvennégy fős legénység túlélési reményeit csökkentette, hogy víz alatti robbanást észleltek azon a helyen, ahonnan utoljára bejelentkeztek. A jármű felkutatásában tizennyolc országból négyezer ember és huszonnyolc hajó vesz részt.

Már nem számítanak túlélőkre az eltűnt argentin tengeralattjáróban. A dél-amerikai ország haditengerészete azt közölte: már csak a járművet akarják megtalálni, az életmentési protokollt abbahagyták. 

„A mentést lehetővé tevő időnek már kétszerese is eltelt. Emiatt, illetve mert elemeztük az egységeinktől és más országok, ügynökségek csapataitól kapott adatokat, a védelmi minisztérium és a haditengerészet közli, hogy a következő fázisba lép, amelynek során a San Juant a tengerfenéken fogjuk keresni” - közölte Enrique Balbi haditengerészeti szóvivő.

A negyvennégy fős legénységnek legfeljebb tíz napra volt elegendő oxigénje a járműben. A San Juan épp a Mar del Plata-i bázisra akart visszatérni, mert a jármű orrában vízszivárgást észleltek. Nem sokkal a kapcsolat megszakadása után egy bécsi szélhelyű, titkos föld alatti atomrobbantásokra figyelmeztető szervezet jelezte, hogy robbanást észlelt azon a helyen, ahonnan a San Juan utoljára jelentkezett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!