2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Lelőtték az egyik amerikai szökevényt

2015. június 27., szombat 12:35, frissítve: szombat 12:51

Az Egyesült Államokban lelőtték a 3 héttel ezelőtt megszökött két rab egyikét. A 49 éves, gyilkosságért elítélt férfira egy kisvárosban találtak rá a kanadai határtól nem messze. A férfit egy betörés közben érték tetten. A másik szökevényt még keresik.

Fokozott készültség van érvényben New York állam Kanadával határos régiójában. A közeli, magas biztonsági fokozatú börtönből megszökött két elítéltet 3 hete üldözték a hatóságok. A fegyencek akkor hívták fel magukra a figyelmet, amikor több betörést is elkövettek, mindössze 43 kilométerre a börtöntől.

– Polgári bejelentés érkezett, hogy lövöldözést hallottak egy kempingből. Az állami rendőrség kivizsgálta a bejelentést. A helyszínen egy bungalót találtak, behatoltak, és érezték a puskaporszagot. Értesítették a különleges egységet, a határőröket és a vámhatóságot, akik megközelítették a helyszínt. Nem sokkal később megtalálták Mattet, aki a dannemorai börtönből szökött meg. A férfi fegyveres volt, lőtt, a tűzharcban lelőtték és meghalt” – közölte New York állam kormányzója.


A hatóságok a másik szökevényt még keresik. A két férfi június 6-án szökött meg, a cellájukból a csatornarendszeren keresztül jutottak ki a szigorúan őrzött létesítményből. Az éjszakai ellenőrzést úgy játszották ki, hogy kitömött ruhákat tettek az ágyukba, így csak órákkal később fedezték fel eltűnésüket. A menekülésben a börtön néhány alkalmazottja is segítette őket, közülük ketten bíróság elé kerültek.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!