2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Lelőttek egy férfit a rendőrök, elszabadult a pokol

Hír TV

2018. július 4., szerda 15:52, frissítve: csütörtök 07:20

Nyolc épületet és parkoló autókat gyújtottak fel tüntetők Franciaországban, miután a rendőrség igazoltatás közben lelőtt egy fiatal férfit – a rendőrök szerint a papírok nélküli sofőr el akart menekülni – a 22 éves, francia születésű, arab származású férfit egyébként tavaly óta körözte a rendőrség. Egy szemtanú azt állítja: indokolatlan volt a fegyverhasználat.

Zavargások törtek ki Nantes-ban, Franciaország nyugati részén, miután a rendőrök lelőttek egy francia fiatalt igazoltatás közben. A rendőrök szerint a 22 éves férfinél nem voltak papírok, nem volt bekötve, és tolatni kezdett az intézkedés megkezdésekor. Egy szemtanú azonban azt állítja, hogy tolatás közben egy falnak ütközött az autó, nem sérült meg rendőr, a sofőr pedig nem tanúsított ellenállást. Ennek ellenére közvetlen közelről nyakon lőtték.

„Arra kérték a rendőrök, parkoljon le, hogy bekísérjék a kapitányságra, ezután menekülni kezdett. Elütött egy rendőrt, erre a társa kénytelen volt tüzet nyitni” – magyarázta Jean-Christophe, Loire-Atlantique régió biztonsági vezetője.

A vitatott rendőri intézkedés után tüntetők Molotov-koktélokat dobáltak a a Nantes-i kapitányság épületére, csak reggelre csillapodtak a kedélyek. Addigra nyolc épület, köztük egy bevásárlóközpont égett le és több parkoló autót is felgyújtottak.

„A rendőrségnek és a bíróságnak is teljes függetlenséggel kell kivizsgálni a történtekre, de a legfontosabb, hogy helyreálljon a nyugalom” – mondta Johanna Rolland, Nantes polgármestere.

Az igazságügyi és a belügyminiszter is vizsgálatot indított, hogy indokolt volt-e a fegyver használata és az eljárás átláthatóságát ígérte. A gyanúsított Aboubakar F. nem volt ismeretlen a rendőrség előtt. Tavaly június óta körözték erőszakos bűncselekmények miatt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!