2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Különleges ügyész vádolta meg a belügyminisztert Szlovákiában

Hír TV

2018. március 9., péntek 15:38, frissítve: péntek 15:48

Feljelenti a szlovákiai Különleges Ügyészi Hivatal egyik ügyésze a szlovák belügyminisztert és több magas beosztású rendőrt. Vasil Spirko állítása szerint a belügyi tárca vezetője és az országos rendőrfőkapitány akadályozta a munkáját, amikor korrupciógyanús állami megbízások felől érdeklődött.

Robert Kalinák tagadja a vádakat, a lemondásáról szóló értesüléseket pedig a pártja, a Smer utasította vissza. Az eddigi feltételezések szerint februárban az olasz maffia gyilkoltatta meg a fiatal oknyomozó újságírót, aki az uniós pályázatokkal, a szlovák kormány és az olasz maffia kapcsolataival foglalkozott. Az ügy szálai Robert Fico kormányfő asszisztenséig érnek.

„A kilépés az elsősorban az ellenzéki pártok érdeke lenne, tehát az előre hozott választás, mert így meg tudják lovagolni a közhangulatot, illetve nem hagyják felnőni a többi kicsi pártot. De kétségtelen, hogy van bizalmi válság is a rendőrség működésével kapcsolatban is Szlovákiában, és ezt ugyebár alátámasztja, kiegészíti az a tegnapi hír, hogy Kalinák miniszter ellen egy 2010-es büntetőeljárás elszabotálása miatt egy ügyész büntetőfeljelentést tett. Hozzá kell tenni, hogy a Híd már korábban is szorgalmazta a belügyminiszter távozását. Meglátjuk, hogy erre sor kerül-e. De ez lehet, mondjuk, az egyik feltétele a Híd kormányon maradásának” – nyilatkozta a Hír TV-nek Cúth Csaba, a Bumm.sk főszerkesztője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!