2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Közel hetven áldozatot szedett a szélsőséges idő

2015. június 26., péntek 12:45, frissítve: péntek 12:58

Indiában csaknem hetven halálos áldozatot követeltek az esőzések és az azt követő áradások. A katasztrófavédelem több mint tízezer embert menekített ki otthonából a magasabban fekvő területekre.

A heves esőzésekkel és viharos széllökésekkel érkező éves monszun több indiai államban is a várnál nagyobb áradásokat okozott. Az emberek az utcán szárítják takaróikat, sok helyen elpusztult állatok hevernek. „A víz reggel négykor tört be a házunkba. A vízszint gyorsan emelkedett, és alig tudtuk megmenteni a háziállatainkat és a dolgainkat” – panaszkodott az egyik érintett.

Az emberek szerint az állami vezetők nem segítenek a bajbajutottaknak. „Két napja folyamatosan esik. A házak egyre rosszabb állapotban. Árvízkészültséget rendeltek el, nincs illetékes, aki felmérné a helyzetet. Kérjük, hogy jöjjenek ide és teljesítsék a kéréseinket” – mondta egy lakos.

A kialakult helyzet miatt Kasmír tartományban attól tartanak az emberek, hogy megismétlődik a tavaly szeptemberi áradás, amely háromszáz halottat követelt, és az anyagi kár átszámítva meghaladta a 4000 milliárd forintot. „Az emberek nagyon félnek attól, hogy megismétlődik az, ami tavaly történt. Félnek, hogy az eső több napig esik még, és a helyzet rosszabb lesz. Félnek, hogy hova kell menniük és mit fognak csinálni” – mondta egy másik lakos.


A meteorológusok azonban további heves esőkre figyelmeztetnek India nyugati és északi régióiban. Az árvíz sújtotta területeken egyébként az elmúlt negyed században évente tizenöttel nőtt az esős napok száma.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!