2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 11:00

Korábbi ügyei is voltak a Nashville-i gyilkosnak

Hír TV

2018. április 23., hétfő 10:15, frissítve: hétfő 10:29

Volt már összetűzése a törvénnyel a Nashville-ben egy palacsintázóban négy embert meggyilkoló férfinak. A 29 éves férfit tavaly vették őrizetbe, amikor megpróbált bejutni Donald Trumphoz. A férfi még szökésben van, a rendőrség keresi.

Egy Nashville környéki palacsintázóba rontott be egy majdnem meztelen férfi. Tüzet nyitott a bent lévőkre.

– Mielőtt betért az étterembe, pucéron szállt ki kocsijából, csak egy zöld kabát volt rajta. Egy tömbbel a palacsintázó után vagy nem is teljesen egy tömbbel eldobta a kabátot és dél felé ment gyalog. Amikor megtaláltuk a kabátot abban két tárnyi A15-ös lőszer volt. Világos, hogy hatalmas tűzerővel érkezett a dél-nashville-i környékre – mondta el Don Aaron, a Nashville-i rendőrség szóvivője.

A meztelen férfi kezéből az étteremben sikerült kicsavarni a puskát.

– Amikor vagy újratöltött vagy valami baj volt a fegyverével, akkor rohantam neki a forgóajtónak, és ütöttem meg vele, a puskája beragadt. Elkezdtünk dulakodni. Sikerült egy kézzel őt tartanom, a másikkal pedig a fegyvert, elvettem tőle és átdobtam a pulton. Ezután próbáltam meg kijutni az ajtón. Úgy emlékszem, hogy nagyjából a bejáratnál állhatott, és így kivittem magammal, ki a bejáraton, egészen az utcára. Elkezdtem futni, ő pedig sétált, ügető járásban, kocogva próbált meg elmenekülni, nagyjából ez történt – fogalmazott James Shaw Jr. szemtanú.

A meztelen férfi így is négy emberrel végzett. Nashville polgármestere szerint a palacsintázóban történt gyilkosságok ismét csak azt mutatják, hogy meg kell reformálni a fegyvertartási törvényeket.

– Egy pillanatra legyünk őszinték az ügyben, hogy mi történt. Múlt éjjel ártatlan Nashvill-ieket terrorizáltak egy gépkarabéllyal. Legyünk őszinték, néhány ember úgy tekint ezekre a fegyverekre, hogy jogukban áll vele terrorizálni másokat. Túl sokszor fordul ez elő. Elég volt ebből – mondta el David Briley polgármester.

A 29 éves Travis Reinking szökésben van és fennáll a lehetősége, hogy szülővárosába menekül.

– Jelen pillanatban a fiatalember bárhol lehet, és az, hogy megpróbál hazatérni egy elég valószerű lehetőség, ezért rendőreink riadókészültségben állnak. Rendelkezésre állnak a fotói, és a lakosságot is figyelmeztetjük, hogy vigyázzanak vele, mert fegyveresnek és veszélyesnek nyilvánítottuk. Még egyszer mondom, nincs információnk arról, hogy errefelé tartana, de fennáll a lehetősége – nyilatkozta Robert Huston, Tazewell megye sheriffje.

A rendőrségi adatok szerint az Illinois államból származó férfi a palacsintázó közelében élt. Nem volt ismeretlen a hatóságok előtt. Tavaly letartóztatták Washingtonban, miután megpróbált Donald Trumppal találkozni, és amikor a hatóságok távozásra szólították fel, nem engedelmeskedett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!