2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Könnygázzal fékezték meg a bevándorlókat

,

2015. augusztus 2., vasárnap 17:27, frissítve: vasárnap 17:32

A gazdasági bevándorlás megfékezését sürgeti közös cikkben a francia és a brit belügyminiszter, szerintük Afrika felzárkóztatásával kellene elejét venni a migrációs rohamnak. Calais-ban a francia rendőrök könnygázt vettek be a Csalagutat megrohamozó menekültek ellen.

Repültek a székek és az asztalok a drezdai menekülttáborban, a német sajtó szerint ötven szír és ötven afgán bevándorló esett egymásnak, nyolcan megsérültek, köztük egy nő. A német rendőrségnek Bonnban is közbe kellett lépnie, az ottani befogadóállomáson késelés történt.

Egyes migránsok viszont színdarabban mesélték el, hogy milyen megpróbáltatásokon mentek keresztül, amíg eljutottak Németországba. „Természetesen nagyon sok érzelem, emóció és probléma kerül felszínre ezen folyamat alatt. Ez nem egy átlagos projekt, átlagos berliniekkel. Ezek az emberek számos nehézséget hoznak magukkal, amin keresztülmentek és amit fel kell dolgozniuk. Gyakran betegek, mert nagy bizonytalanságban élnek. Szóval ámulatba ejtő, hogy ezt részben könnyedén veszik, és képesek részt venni a projektben” – mondta a migránsok színházának tanára, Olek Witt.                 

Európában Németország a bevándorlók egyik végcélja, ahol már több mint 300 ezren kértek idén oltalmat. A menedékkérőknek a német hadsereg újabb lakatanyákat nyit meg és további sátortáborokat húz fel. A szövetségi kormány illetékes minisztere azt kérte a tartományoktól, hogy építsenek szociális lakásokat a bevándorlóknak.

Franciaországban, a La Manche csatorna partján, Calais-nál a rendőrök könnygázt is bevetettek a migránsok kemény magja ellen. A csoport megpróbált benyomulni a Franciaországot és Nagy-Britanniát összekötő alagútba, hogy felkapaszkodhassanak a vasúti szerelvényekre. Mások közben békésen várakoznak és imádkoznak a menekülttáborban. „Köszönetet mondunk Jézusnak, mert megmenti az életünket. Mi nem vagyunk halottak, de mások, a barátaink azok. Imádkozunk értük is, már nincsenek velünk, meghaltak útközben” – nyilatkozta az egyik menekült.

Közben az Európába érkező migrációs válság megoldására szólított fel közös cikkben a brit és a francia belügyminiszter. A két politikus továbbra is védelmet ígér azoknak, akik háborús övezetből menekülnek, de szerintük meg kell állítani a gazdasági célból érkezők rohamát.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!