2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Kolerajárvány tört ki egy menekülttáborban

2015. május 23., szombat 19:15, frissítve: szombat 20:04

A szakemberek naponta háromszáz-négyszáz új koleramegbetegedést regisztrálnak a tanzániai menekülttáborban, ahol több tízezer burundit helyeztek el ideiglenesen a helyi hatóságok. Az ENSZ szerint több mint kétszázmillió dollárra lenne szükség a válság kezelésére.

A tanzániai hatóságok egy stadionban helyezik el a Burundiból érkező menekülteket, akik közül már ezreket fertőzött meg a kolera vírusa. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága kétszázmillió dollárt kér a világ országaitól a betegség visszaszorítására. „A járvány tovább súlyosbodik. Jelenleg háromezer esetről tudunk, a megbetegedések száma naponta háromszázzal-négyszázzal nő” – mondta a szervezet szóvivője.

Az emberek azért menekülnek Burundiból, mert polgárháborús helyzet alakult ki, miután az elnök megdöntésére szervezett államcsíny kudarcot vallott, és a politikus bosszúhadjáratot indított ellenfelei ellen. „Láthatja, hogy mi folyik itt. Nincs ez rendjén. Családos emberek házába törnek be, és gyilkolnak. Pedig csak jobb életet szeretnénk. Burundi már belefáradt ebbe, békét akarunk” – mondta egy menekült.

Az ENSZ menekültügyi főbiztosságát egyébként Magyarország is foglalkoztatja. A szervezet másik szóvivője szerint sokkoló a nemzeti konzultációs kérdőív, szerinte ellenséges hangulatot szít a bevándorlókkal szemben. A szóvivő azt is megdöbbentőnek nevezte, hogy  a magyar miniszterelnök fenyegetésnek minősíti a bevándorlókat a kérdőív bevezetőjében, és azt írja, hogy a Charlie Hebdo elleni párizsi terrortámadás is az uniós politika kudarcát bizonyítja.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!