2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Kimenekítési gyakorlatot tartottak Tokióban

Hír TV

2018. január 22., hétfő 15:14, frissítve: hétfő 16:16

Több száz ember részvételével tartottak kimenekítési gyakorlatot Tokióban. A résztvevők azt szimulálták, mit tennének egy észak-koreai rakétatámadás esetén. A japán fővárosban ez volt az első ilyen gyakorlat.

Miközben az emberek önfeledten szórakoztak a vidámparkban, egy hangosbemondó egyszer csak közölte: rakétatámadás érte a fővárost. Az emberek rohanni kezdtek, sokan a metró felé futottak. A bejáratnál biztonsági emberek várták őket, és megafonon mindenkit eligazítottak, így nem tört ki pánik, az emberek pedig rendezetten lejutottak a földalattihoz.

„Öt percig tart az egész, és nem adunk külön útmutatásokat, szemben például azzal, ha földrengés vagy heves eső miatt van vészhelyzet. Reméljük, mindenki meg tudja hozni a jó döntést egy ilyen helyzetben” – mondta Szuenaga Hirojuki kormányzati tisztviselő.

A feladatban háromszázötvenen vettek részt. Néhányan azt mondták, hogy az ilyen gyakorlatok segíthetnek valós vészhelyzetekben, mások szerint viszont nem kellene riogatni az embereket. Egy kisebb csoport a helyszínen tüntetett a gyakorlat ellen.

„Nem védhetjük meg magunkat a rakétáktól úgy, hogy a fejünkre tesszük a kezünket, mint ebben a feladatban. Szerintem inkább erősíteni kellene a kapcsolatot Észak-Koreával” – fogalmazott az egyik tüntető.

Az észak-koreai kommunista rezsim rendszeresen rakétatámadással fenyegeti Dél-Koreát, Japánt és az Egyesült Államokat.

Idén javulhat a két Korea viszonya a phjongcshangi téli olimpia közös előkészületei révén. Mun Dzsein dél-koreai elnök szerint ez esélyt teremt arra, hogy Phenjan és Washington tárgyaljon az észak-koreai nukleáris programról, valamint a béke megteremtéséről a félszigeten.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!