2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Kim Dzsongun ismét nukleáris háborúval fenyegeti Amerikát

Hír TV

2018. január 2., kedd 14:47, frissítve: kedd 15:56

Észak-Korea téli olimpiai játékokon való részvételéről kezdeményezett tárgyalást Phenjannal a dél-koreai kormány. Kim Dzsongun észak-koreai diktátor jelezte, hogy hajlandó a párbeszédre Szöullal, de az Egyesült Államokat ismét nukleáris háborúval fenyegette meg.

A sport lehet a kulcsa a feszültség enyhítésének a két Korea között. A dél-koreai kormány tárgyalásokat kezdeményezett az észak-koreai vezetéssel a sztálinista állam esetleges részvételéről a februárban Dél-Korea által rendezett téli olimpiai játékokon. Az észak-koreai diktátor, Kim Dzsongun jelezte, nem zárkózik el az ötlettől.

„A kormány magas szintű tárgyalásokat javasol Észak-Koreával január 9-re a határon, hogy egyeztessünk Észak-Korea részvételéről az egy hónap múlva kezdődő téli olimpiai játékokon” – fogalmazott a dél-koreai egyesítési miniszter.

Kim Dzsongun újévi beszédében szokatlanul békülékeny hangot ütött meg Dél-Koreával szemben, és a befagyott kapcsolatok kiolvasztásáról beszélt. Az Egyesült Államokat ugyanakkor ismét nukleáris háborúval fenyegette meg.

„Az egész Egyesült Államok a nukleáris rakétáink hatótávolságán belül van, a nukleáris kioldógomb pedig az asztalomon van. Ez nem fenyegetés, hanem a valóság” – mondta Észak-Korea vezetője.

Észak-Korea tavaly év végén az Egyesült-Államok területét elérni képes interkontinentális rakétát tesztelt, amelyre egyelőre szakértők szerint nem képes nukleáris robbanófejet szerelni. Donald Trump amerikai elnök többször leszögezte, hogy a katonai csapás lehetőségét sem zárja ki az észak-koreai atomfegyverkezési program leállítása érdekében.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!