2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Az ellehetetlenülés szélére sodródott Beregszász

2015. március 3., kedd 10:48, frissítve: szerda 11:44

Kritikus a helyzet a kárpátaljai Beregszászon a város polgármestere szerint. A munkaképes férfiak egy része külföldre menekül a katonai behívó elől, a közszolgáltatások pedig akadoznak, mivel Kijev nem tud elég pénzt utalni a településnek.

– A kétségbeesés az, ami elsősorban lebeg a város fölött. Nem mindenki látja pontosan, hogy mit hozhat a holnapi nap. Természetesen maga az a tény, hogy a behívásoknak köszönhetően nagyon sok férfi elhagyta a várost; mindenki más okkal, van, aki munkát keres az Európai Unió területén, vagy Ukrajna más részébe ment el dolgozni azért, hogy ne érjék az irritálások a behívással kapcsolatosan – nyilatkozta Babják Zoltán polgármester, hozzátéve: a gyógyszereknek az ára ugyanúgy a csillagokba röppent, a pénz értéke a harmadjára esett vissza, ezért nagyon fontos az, hogy meggátoljuk az éhezést. A város szociális állapota kritikus.

– A közoktatásban nagyon örültünk annak, amikor el tudtuk érni 3 hónappal ezelőtt, hogy az óvodások és a kisiskolások is meg tudják kapni az étkezést, Valamelyik családban az egyetlen meleg ételt az iskolában elfogyasztott étel jelenti a gyerekek számára. Na most ugyanez az összeg, amit mi megszavaztuk a képviselő-testületi ülésen, ez az összeg már nem fedi a kiadásokat – mondta Babják.

– Hatalmas kiesések vannak a beregszászi vízszolgáltatónak a bevételében, ami ahhoz vezet, hogy eljön egy pont, amikor nem fogja tudni az elektromos áramot kifizetni, mivel nem elég a bevétele ennek a vállalkozásnak, és a 24 órás vízellátása a városnak vissza fog esni órás beadásra. A költségvetés ebben az országban úgy működik, hogy a város napi keresete az felkerül Kijevbe, Kijev kifizeti a béreket és itt van a vonal meghúzva. Tehát végül is a közszféra megkapja a működtetéshez szükséges pénzforrásokat, és itt a pont. Tehát mi egy lámpát a városban kicserélni nem tudunk, mert ezeket az összegeinket nem tudjuk lehívni – magyarázta a városvezető.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!