2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Híradó 12:00

Két hét múlva adhatja elő álláspontját Kovács Béla

2015. március 10., kedd 10:23, frissítve: kedd 10:37

Két hét múlva hallgatják meg az Európai Parlamentben a kémkedéssel gyanúsított Kovács Bélát. Az EP-képviselő ügyéről zárt ülésen tárgyalt hétfőn a testület jogi bizottsága. Kovács Béla ellen tavaly májusban merült fel kémkedés gyanúja. A képviselő többször tagadta, hogy Oroszországnak kémkedett.

Hétfőn késő este került napirendre Kovács Béla mentelmi ügye az Európai Parlament jogi szakbizottságában. Néhány hete már szerettek volna foglalkozni a kérdéssel, de akkor nem jutott rá idő, ezért elnapolták. A Jobbik politikusa ellen a magyar ügyészség folytat eljárást, sajtóhírek szerint azért, mert Oroszország számára kémkedett. Kovács Béla tagadja a vádakat.

A jogi bizottság zárt ajtók mögött tárgyalta az ügyészségi indítványt, azt kell majd megállapítaniuk, hogy a rendelkezésre álló dokumentumok alapján ki lehet-e adni a képviselőt. A vitáról semmilyen részlet nem szivárgott ki, az Európai Parlament sajtószolgálata is csak annyit erősített meg, hogy szó volt a magyar képviselő ügyéről.

A következő bizottsági ülésen, március 23-án vagy 24-én szintén zárt ülésen már Kovács Bélát is meghallgatják, itt előadhatja az üggyel kapcsolatos álláspontját, a képviselők pedig kérdéseket tehetnek fel neki. Ezt követően az Európai Parlament plenáris ülése dönt a mentelmi jog felfüggesztéséről.

A Jobbik bízik benne, hogy az Európai Parlament felfüggeszti Kovács Béla mentelmi jogát. Erről a párt alelnöke beszélt Magyarország élőben című műsorunkban. Bővebben >>>

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!