2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Kenyai bosszú: bombázták az as-Sabaab táborait

,

2015. április 7., kedd 12:20, frissítve: kedd 12:36

A kenyai légierő az as-Sabaab táborait támadta Szomáliában, válaszul a garissai mészárlásra. Állítólag a lebombázott térségből érkeztek Kenyába azok a terroristák, akik a múlt csütörtökön 148 embert gyilkoltak meg. A támadás még inkább visszavetette a korábbi akciók és fenyegetések miatt egyébként is gyengélkedő kenyai turizmust.

Mohamed Mohamudot vádolja a kenyai kormány a garissai támadás kitervelésével, akinek fejére húszmillió kenyai shillinget, vagyis hatvanmillió forintnak megfelelő vérdíjat tűztek ki. A garissai 148 emberéletet követelő mészárlás megtorlásaként a kenyai légierő bombázta az as-Sabaab két táborát Szomáliában, ahol a terroristák a garrisai támadásra készültek. Nairobiban közben tart az egyetemi mészárlás áldozatainak azonosítása.

Az al-Kaidával szövetséges szomáliai terrorszervezet kenyai akciói miatt folyamatosan csökken a Kenyába látogató turisták száma. „A turizmus helyzete, főleg a partvidéken, egyáltalán nem jó. A folyamatos figyelmeztetések akkor is kárt okoznak, ha következmények nélkül maradnak” – mondta a Kenyai Tengeri Turizmus Szövetségének elnöke.

A kenyai tengerparton az év eleje óta 23 szálloda zárt be. Az idegenforgalmi illetékes szerint más hotelekben fizetés nélküli szabadságra küldik az alkalmazottakat, vagy felére csökkentik fizetésüket. A mostani merénylet következményeit csak az utazási irodák húsvéti szünet utáni nyitását követően lehet felmérni.

A terrortámadás ellenére a magyar irodák továbbra is szerveznek utakat Kenyába. Bővebben>>>

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!