2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk 17:30

Kegyelmet kaptak az elítélt cégvezetők

2015. augusztus 13., csütörtök 11:25

Elítélt dél-koreai cégvezetőknek kegyelmeztek meg, hogy segítsenek felpörgetni a távol-keleti ország gazdaságát. A szöuli kormány a japán megszállás végének 70. évfordulója alkalmából döntött így.

A bíróságra érkezik a dél-koreai SK Group elnöke 2013 januárjában. Az ország harmadik legnagyobb vállalatát vezető Chey Tae-wont 4 év börtönre ítélték sikkasztás miatt, de hamarosan idő előtt szabadulhat, mivel a kormány különleges kegyelemben részesíti. „A dél-koreai kormány 14 üzletembernek adott kegyelmet, köztük az SK Group elnökének. Nem kell a börtönben maradniuk, mivel hatályon kívül helyeztük a büntetésüket” – jelentette ki a dél-koreai igazságügyi miniszter.

A japán megszállás végének 70. évfordulója alkalmából Szöul összesen 6527 elítéltet helyezett szabadlábra. Az üzletemberek elengedését a kormány azzal indokolta, hogy a gazdaságnak szüksége van rájuk. „A bűnbocsánattal az előttünk álló feladatokra készülünk: a gazdaságélénkítésre és a munkahelyteremtésre” – mondta a dél-koreai elnök.


Dél-Koreában nem ez az első alkalom, hogy elítélt üzleti vezetőknek kegyelmeznek meg, korábban például a Samsung és a Hyundai első emberei is bűnbocsánatot kaptak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!