2024. 10. 22. Kedd Előd napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Kánikula: beomlott egy jégbarlang, erdőtűz pusztít

2015. július 7., kedd 18:10, frissítve: kedd 19:13

Washington államban egy személy meghalt, 9 másik megsérült, amikor beomlott egy jégbarlang. Kanadában 13 ezer embert kellett kimenteni az erdőtűz miatt.

Helikopterrel mentették a sérülteket a Washington állambeli Granite Falls közelében, miután beomlott az egyik nagy jégbarlang. A Seattle-től 60 kilométerre lévő terület rendszeres kirándulóhely. Az erdőszolgálat már májusban figyelmeztette az embereket, hogy a szokatlanul meleg idő miatt több helyen is összeomlott a nagy jégbarlang. „Mivel a jég állapota most nagyon veszélyes, az Everett hegy mentőcsapata és más önkéntesek mielőtt bemennének, vizsgálják a jég állapotát, mennyire biztonságos, mennyire veszélyes” – közölte a megyei seriff.

Kanada közép-nyugati részén napok óta több mint száz helyen gyulladt ki az erdő. A rendkívüli száraz időjárás miatt Saskatchewan tartományban több lakóház is kiégett. A hatóságoknak több ezer embert kellett kiköltöztetniük, többnyire az őslakos indiánok lakta településekről. Aki még maradt, az így védi a házát.

A már több mint 300 hektáron pusztító lángok oltásában ezer katona vesz részt. 50 helikopter és repülőgép segíti a munkálatokat.


Kanadának ezen a részén évente előfordulnak az erdőtüzek, de a mostaniak a megszokottnál tízszer nagyobb területet perzseltek már fel.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!