2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Juncker diktátorozása a ceremónia „mókás” része volt?

2015. május 26., kedd 21:04, frissítve: kedd 21:18

Megvan a brüsszeli magyarázat a sallerekre. Az Európai Bizottság elnökének közvetlen stílusából kaptak ízelítőt a tagállamok vezetői a múlt heti rigai csúcstalálkozón.

Jean-Claude Juncker a belga miniszterelnök kopasz fejére csattanós puszit nyomott, egy pocakos politikusnak a hasát paskolta, honfitársának, a luxemburgi kormányfőnek, valamint Orbán Viktornak pedig lehúzott egy-egy kisebb pofont. A magyar miniszterelnök a tetejébe azt is megkapta Junckertől, hogy diktátor. Az Európai Bizottság szóvivője azt mondta, hogy Orbán Viktor nem maradt adós a válasszal, nagyhercegnek szólította a luxemburgi politikust, utalva a miniállam államformájára.

„Juncker elnök úr 33 éve politizál, 19 évig volt miniszterelnök, nagyon jól ismeri az Európai Tanács valamennyi tagját, szoros kapcsolat és kölcsönös bizalom köti őt össze mindegyikükkel. A közvetlenségéről és fesztelen stílusáról ismert. Ezért nem hallanék ki ebből semmi mást. Ott voltam, és nem érzem, hogy emögött valódi sztori lenne. Az a rendkívül hosszadalmas és fárasztó üdvözlési ceremónia »mókás része« volt. Arról is tájékoztathatom önöket, hogy Orbán miniszterelnök nagyhercegnek szólította Juncker elnököt” – fogalmazott Margarítisz Szkínász, az EB szóvivője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!