2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Ismét Magyarország a téma az EP-ben

2015. május 19., kedd 11:38, frissítve: csütörtök 06:58

Ismét Magyarország lesz ma téma az Európai Parlamentben. A plenáris vitán felszólal majd Orbán Viktor miniszterelnök is: várhatóan szó lesz a halálbüntetés, illetve a bevándorlás kérdéséről is.

Ismét Magyarország lesz a téma ma az Európai Parlamentben. A plenáris vitán felszólal majd Orbán Viktor miniszterelnök is, szó lehet a halálbüntetésről és a bevándorlásról.

„A magyarországi helyzet – ez a ma délutáni napirendnek a címe. A napirend 17 óra körül kezdődik. Orbán Viktor is fel fog szólalni, őt előtte az Európai Parlament elnöke, Martin Schulz fogadja, és lesz egy rövid megbeszélésük is. Ami ennek a vitának a menetét illeti, általában az szokott lenni, hogy az Európai Bizottság és az Európai Tanács elmondja az álláspontját. Az Európai Tanácsnak, a lett elnökségnek nincs álláspontja ebben a témában. Meg is kapták már a liberálisok támadását, mondván, ha ilyen területen nincs a tanácsnak álláspontja, akkor az Európai Tanács erkölcsi csődbe jutott. Az Európai Bizottság részéről viszont Frans Timmermans első alelnök lesz jelen, ő felel a jogállamiságért többek között. Ezután a frakcióvezetők és az egyes képviselők szólalnak fel. Állásfoglalást most nem hoz ebben a témában az Európai Parlament. De ez nem fog elmaradni, a következő plenáris ülésen, júniusban történik majd ez meg” – mondta helyszíni tudósítónk.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!