2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Állami áruház

Következik:

Híradó 18:30

Ismét keresztényeket végzett ki az Iszlám Állam

2015. április 20., hétfő 10:00, frissítve: hétfő 15:43

Afrikai keresztények kivégzéséről közölt videót az Iszlám Állam nevű terrorszervezet. 28 etióp hívőt végeztek ki Líbiában. A videó szerint az áldozatok egy részét a tengerparton fejezték le, másokat a sivatagban lőttek agyon. Az iszlamisták célja, hogy a keresztényeket áttérítsék a muszlim vallásra, aki erre nem hajlandó, és nem tud fizetni se, azt megölik. A mostani felvétel hitelességét egyelőre nem bizonyították. Februárban került nyilvánosságra hasonló videó egy tengerparti kivégzésről. Arról a felvételről később kiderült, hogy nem igazi.

A muszlim terrorszervezet a líbiai tengerparton felsorakoztatott keresztény férfiakat lefejezte. Másokat a sivatagban lőttek fejbe. A kivégzéseket videóra vették, a felvételen egy pisztollyal hadonászó álarcos férfi a teljes kereszténységet megfenyegeti. „Allahra esküszünk, hogy nem lesztek biztonságban még álmotokban sem, amíg nem ölelitek magatokhoz az iszlám vallást. A mi harcunk a hit és az istenkáromlás, az igazság és a hazugság között folyik mindaddig, amíg nem szűnik meg a többistenhit, és nem valósul meg az engedelmesség Allahhal szemben, az ő örökkévalóságában.”

Az Iszlám Állam február közepén egyiptomi kopt keresztényeket fejezett le. De a terrorszervezet végez a vele szembeszegülő muszlimokkal is. Az iraki Tikrítben a múlt hónapban százával végezték ki a kormányhoz hű katonákat. „Az Iszlám Állam szélsőségesei ötszáz elfogott katonát hoztak ide, tízesével sorakoztatták fel őket. Főbelövéssel végeztek velük, a holttesteket a Tigris folyóba dobták. A meggyilkolt katonák között fiatal önkéntesek és egyetemisták is voltak” – mondta egy iraki fegyveres.

Az iraki hadsereg több hónapos harcok után március végén foglalta vissza Tikrítet az Iszlám Államtól. Az iraki hatóságok eddig tizenkét helyen bukkantak tömegsírra. Az áldozatok személyazonosságának megállapítása elkezdődött.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!