2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Információs központ a migránsok megsegítésére

2015. augusztus 28., péntek 11:35, frissítve: péntek 15:40

Belgrádban a városi hatóságok és az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága információs központot állított fel a bevándorlók segítésére.

A központ igazgatója A Hír Televíziónak elmondta, hogy a menekültek mindössze néhány órát, de legfeljebb négy-öt napot töltenek Belgrádban, és ezért leginkább gyorssegélyre van szükségük, ami élelmiszert, vizet és tisztálkodási eszközöket jelent. Ezenkívül arra kíváncsiak, hogy melyik bankban vehetnek fel pénzt, és hogy hogyan folytathatják tovább útjukat.

„Az utazással kapcsolatban azt tanácsoljuk nekik, hogy legyenek óvatosak, és mindig a hivatalos tömegközlekedési eszközöket használják, mert a hivatalos fuvarozók nem csapják be őket. A belgrádi buszállomáson nem kérhetnek többet tőlük, mint a szerb állampolgároktól. Számunkra nagyon fontos, hogy ezeket az embereket ne lopják meg, amire volt már példa, és amit több esetben jelentettek nekünk” – mondta Vladimir Sjekloca, a belgrádi Menedékjogi Információs Centrum igazgatója.

Közel 100 ezer migráns

Az év elejétől százezer menekült lépett be Szerbiába. A szerbiai belügyminisztérium sajtóosztálya a Hír Televízióval közölte, hogy a múlt hét végéig egészen pontosan 97 660 bevándorlót regisztráltak. Arra a kérdésre, hogy milyen adatok alapján veszik nyilvántartásba a migránsokat, a szerb belügy úgy nyilatkozott, hogy vagy a náluk lévő személyes dokumentumok, vagy a menekültek által más módon nyújtott információk alapján.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!