2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

„Így változtatta meg Orbán Viktor Magyarországot”

Hír TV

2018. április 2., hétfő 07:44, frissítve: hétfő 10:18

Így változtatta meg Magyarországot Orbán Viktor – ezzel a címmel közöl összeállítást a Süddeutsche Zeitung. A cikk szerint a miniszterelnök kormányzása alatt az ország gazdagabb, de korruptabb, és EU-szkeptikusabb lett. Az elmúlt nyolc év változásait kilenc grafikonnal mutatja be a szerző, aki úgy látja, a magyar miniszterelnök olyasmit ért el, ami csak kevés európai politikusnak sikerült: nevét hazája szinonimájaként használják, csakúgy, mint Angela Merkel német kancellárét vagy Vlagyimir Putyin orosz elnökét.

Dél-koreai popsztárok szórakoztatták az észak-koreai vezetőt és feleségét Phenjanban – számol be a BBC weboldala. Kim Dzsongun egyik elődje sem vett még részt a déli szomszédtól érkezett művészek előadásán. Több mint egy évtizede ez volt az első kulturális delegáció, ami Dél-Koreából a kommunista országba látogatott. A cikk fölidézi: ennek közvetlen előzménye, hogy februárban a dél-koreai rendezésű téli olimpián fellépett az északiak leghíresebb zenekara.

Kártérítést kapnak a katari foci-vb stadionjait építő külföldi vendégmunkások – tudósít a SkySports honlapja. A 2022-es világbajnokság szervezői átszámítva több mint 1,3 milliárd forintot fizetnek összesen az építkezéseken dolgozó indiai és nepáli munkásoknak. A szervezőbizottság főtitkára nyilvánosan ismerte el, hogy túl gyakran használták ki azokat az embereket, akik a családjukat is elhagyták, hogy szeretteik megélhetéséről gondoskodjanak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!