2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Héttagú családot mészároltak le

Hír TV

2018. május 11., péntek 12:52, frissítve: péntek 13:01

Héttagú családot mészároltak le Ausztráliában, eddig ismeretlen körülmények között. Ez volt a legsúlyosabb vérengzés a szigetországban 1996 óta, akkor a kormány jelentősen szigorított a fegyvertartási törvényeken.

Ausztrália délnyugati csücskében, Osmingtonban egy egész családot mészároltak le ismeretlen fegyveresek. A rendőrség közölte: a nyomozás jelenlegi szakaszában nem lehet tudni, kik és miért gyilkoltak.

„Reggel negyed hatkor a rendőrséget egy vidéki telekhez hívták ki. Érkezésükkor a rendőrök hét holttestet találtak, négy gyermekét és három felnőttét. Két felnőtt holtteste a házon kívül volt, a másik öt holttest pedig az épületen belül. Két lőfegyvert találták a helyszínen. Ezt a tragédiát csak a rettenetes jelzővel tudom leírni” – mondta Chris Dawson, nyugat-ausztráliai rendőrbiztos.

Ez volt a legtöbb emberéletet követelő mészárlás Ausztráliában az 1996-os tasmániai tömeggyilkosság óta: ott 35 embert lőttek agyon. A több mint 20 évvel ezelőtti vérfürdő után az ausztrál kormány jelentősen szigorított a fegyvertartási törvényeken: betiltották az automata és félautomata lőfegyvereket; emellett az állam visszavásárolt vagy elkobzott összesen 1 millió lőfegyvert, majd a fegyvertartási engedélyek kiadásának korlátozásával megnehezítette azoknak az ausztrál állampolgároknak a dolgát, akik ezek után is pisztolyt vagy puskát akartak vásárolni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!