2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Őrizetbe vette az FBI Donald Trump személyi ügyvédjét

Hír TV

2018. április 10., kedd 08:11, frissítve: kedd 12:50

Azzal gyanúsítják, hogy beavatkozott a választási kampányba, többek között azzal, hogy hallgatási pénzt ígért Trump korábbi pornós szeretőjének. Az elnök szerint egész Amerika elleni támadás, hogy az ügyvédjét őrizetbe vették.

Egy New York-i irodaépület, amit hétfőn megszállt az FBI. Itt van Donald Trump személyi ügyvédjének, Michael Cohennek az irodája. Ő volt az, aki a 2015-os kampányban 130 ezer dollárt fizetett egy pornószínésznőnek, hogy hallgasson arról, hogy körülbelül tíz éve, Melania Trump terhessége és szülése idején Donald Trump ágyasa volt, A nő a kampány után kitálalt, mondván, Trump nem írta alá a szerződésüket. Az ügyvéd idén tavasszal távoltartást kezdeményezett a nő ellen: megpróbálta letiltani a nyilatkozatait. Azt viszont maga az ügyvéd ismerte be korábban, hogy lefizették a nőt.

Szóval most hallottam hogy betörtek az egyik személyi ügyvédem irodájába. Aki jó ember. Ez egy szégyenteljes helyzet. Totális boszorkányüldözés. Régóta mondom. Nem akartam balhét. Több mint egymillió oldal dokumentumot adtunk át a különleges ügyésznek. És még mindig ezt csinálják. Pedig komoly dolgokkal foglalkoznánk, Szíriával, a világ legnagyobb háborújával. És mégis itt van ez a boszorkányüldözés. Már 12 hónapja. Mióta jelölt vagyok, megpróbálnak megszégyeníteni. Ezek az ország ellen indított támadások. Támadnak minden értéket, amiről Amerika szól - reagált Donald Trump.

A különleges ügyész irodája által kiadott közlemény szerint a pornószínésznős nyomozásnak nincs köze az orosz kapcsolatok vizsgálatához. Az amerikai sajtó ezt úgy értelmezi, hogy ezzel egy második vizsgálat indult Trump ellen, az oroszok mellett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!